Engleska crkva ‘arogantno’ je odbacila autoritet Svetoga pisma

Ortodoksni anglikanci osudili su odluku parlamentarnog tijela Engleske crkve da nastavi put uvođenja blagoslova za istospolne parove.

Sljedeće korake odobrio je Generalni sinod u srijedu nakon rasprave koja je trajala nekoliko sati tijekom koje su evangelikalni članovi molili da se odustane od planova.

Engleska crkva sada će nastaviti s uvođenjem samostalnih službi molitve i posvete za istospolne parove na probnoj osnovi.

Komentirajući ishod, Anglikanska mreža u Europi (ANiE) izrazila je “duboku tugu” zbog te odluke, prenosi Christian Today.

Čelnici ANiE-a rekli su da je Engleska crkva “glasovala da nastavi kretati se putem koji arogantno odbacuje autoritet Svetog pisma, povijesno učenje Crkve od najranijih vremena i velike većine anglikanaca diljem svijeta”.

“Oni su otišli od milosti i istine Gospodina Isusa Krista koja preobražava život”, rekli su.

Izjava je popraćena stihom Jeremije 6,16: “Ovako govori Jahve: “Stanite na negdašnje putove, raspitajte se za iskonske staze: Koji put vodi k dobru? Njime pođite i naći ćete spokoj dušama svojim! Al` oni rekoše: `Ne idemo!`”

Potpisali ju čelnici ANiE-a Andy Lines, Stuart Bell, Tim Davies, Ian Ferguson i Lee McMunn.

Svoju su izjavu završili rekavši da se mole za sve vjerne anglikance u Engleskoj crkvi i njihovu budućnost.

“I za svećenstvo i za laike koji ne mogu ići putem koji je odabrala Generalna sinoda, sljedeći tjedni i mjeseci značit će mnogo iskrene molitve, traženja Gospodina i hrvanja u savjesti s utjecajima onoga što za svakoga znači biti vjeran”, rekli su.

“Međutim, mi stojimo uz vas i puno se molimo za vas.”

NAJNOVIJE!