Katolički nadbiskup Viganò: Globalizam je “sotonska” priprema za “uspon Antikrista”

Bivši papinski nuncij proširio je svoju percepciju intimne veze između globalizma i sotonizma, te smatra da je globalizam priprema za uspon Antikrista.

U intervjuu od 24. kolovoza za francusku novinsku kuću, Viganò je komentirao uspon “globalizma” i njegov utjecaj na društvo. Ponovno osuđujući globalizam koji je dosljedno iznosio, nadbiskup je povezao korupciju u društvu s korupcijom u Katoličkoj crkvi.

Ustvrdio je da je “ključno” da katolici “shvate da su Drugi vatikanski koncil i Novus Ordo za Crkvu ono što su Revolucija i Deklaracija o ljudskim pravima bile za građanska društva, jer u korijenu obojega leži otrovna klica revolucija, odnosno rušenje prirodnog poretka koji je Bog uspostavio za čovjeka i ljudska društva.”

Nastavljajući, nadbiskup je oslikao poveznicu između globalizma i sotonizma, ustvrdivši da su oni gotovo sinonimi.

Suština globalizma je sotonistička

“Suština globalizma je sotonistička, a suština sotonizma je globalistička. Jer Sotonin plan je uspostaviti vladavinu Antikrista, dajući mu način da parodira Kristov zemaljski život, oponaša Njegova čuda grotesknim čudima, zavlači gomile ne jednostavnošću Istine, već prijevarom i lažima.

Globalizam čini, da tako kažemo, postavljanje pozornice i scenarij koji moraju pripremiti čovječanstvo za politički uspon Antikrista, kojemu će vladari svijeta – njegove sluge – predati nacionalne suverenitete kako bi on postao svojevrsni svjetski tiranin.”

Proširujući način na koji bi se takav scenarij mogao postići, Viganò je napisao da “ono što je ostalo od Kristove vladavine mora biti izbrisano u institucijama, kulturi i svakodnevnom životu građana.” Jedan od načina da se to postigne bilo bi provedba “moralnog raspada”, tvrdi on, što bi potaknulo ljude “na porok i ismijavanje vrline”.

Ali također je istaknuo aspekte kao što su pokušaji uništenja “prirodne obitelji, temeljne stanice društva, čijim uklanjanjem djeca postaju roba, proizvodi koje oni s novcem mogu naručiti na internetu (…)  Razvod, abortus, eutanazija, homoseksualizam i panseksualizam, sakaćenje pri promjeni spola pokazali su se kao učinkoviti alati za uklanjanje ne samo otkrivene vjere, već i najsvetijih načela Prirodnog zakona.”

Nasuprot katoličkoj vjeri kojoj se protive takvi pokreti protiv života, globalizam je “religija” koja se širi kroz “probuđenu ideologiju”, ustvrdio je nadbiskup. Dok je katolicizam usredotočen na Krista, “globalisti primjenjuju katolička načela ‘društvenog kraljevanja’, ali proglašavaju Sotonu kraljem društava”, prenosi LifeSiteNews.

NAJNOVIJE!