Ispovijest žrtve svećenika Milana Špehara: “Evo, znači ovo je demon…”

Javna ispovijest žrtve svećenika Milana Špehara uslijedila je nakon što je priznao da je seksualno zlostavljao čak 13 dječaka.

Jedna žrtva svećenika Milana Špehara, koji je nedavno priznao da je seksualno zlostavljao 13 dječaka u dobi od šest do trinaest godina, hrabro je podijelila svoju priču. Trenutno se Špehar nalazi u Italiji, izvan dosega kazne zbog zastare zločina koje je počinio.

“Evo, znači ovo je demon i razlog zašto želim pokazati svim mamama, roditeljima i djeci da znaju, tko je i što je, čovjek koji je upropastio mlade živote, znači Milan Špehar mora dobiti određenu kaznu za ovo”, rekao je 38-godišnji muškarac za RTL.

Muškarac je otkrio da je pakao počeo dok je pohađao drugi razred osnovne škole. Nakon što je izgubio oca u ratu, žrtva je počela imati poteškoće u školi, a lokalni svećenik, obiteljski prijatelj, ponudio je da joj pruži instrukcije.

“Nagrada” u obliku hrvanja i skidanja odjeće

Međutim, nakon instrukcija, svećenik bi mu dao “nagradu” u obliku igre poput hrvanja, pri čemu je gubitnik morao skidati odjeću. To se događalo barem jednom mjesečno, počevši kada je žrtva imala sedam godina.

“Prisilio, naredio, ne znam kako da kažem, da… ma ne znam ni kako reći! Da ja njemu, obavim njegov posao”, izjavila je žrtva.

Svećenik je zaprijetio da o tome mora šutjeti, ali nakon pet godina pakla, muškarac je odlučio da je dosta.

O cijelom slučaju progovorio je tek prije tri godine. Prvo je istinu otkrio svojoj supruzi, zatim svojoj baki, a danas istinu znaju i njegovi prijatelji i kolege s posla. Otišao je na policiju i ispričao im sve, ali ondje je doživio neugodno iznenađenje.

“Optužnica je odbačena zbog zastare! Tako da je on zaštićen, a ja moram živjeti svoj život koliko god mogu i znam, dok on uživa! Živi u samostanu, ima sve što mu treba – kuhaju mu, peru mu, siguran je i ništa mu se ne događa”, izjavila je žrtva.

“Najbolje reći neka ide u zatvor, ali to mu neće pomoći, on mora ostati vani, da ga se vidi svaki dan i da svi ljudi koji prođu, da ga pogledaju i da kažu to je taj”, zaključila je žrtva.

Još uvijek proživljava traumu

Žrtva je istaknula da još uvijek proživljava traumu i da svojoj djeci ne dopušta odlazak u crkvu. Kao poruku svima koji proživljavaju slično nasilje, uputila je sljedeće riječi.

“Najbližima neka se obrate, neka kažu, meni ne štima nešto, odnos ne valja, nemojte trpjeti, ja sam svoj život upropastio jer nisam rekao.”, poručio je.

NAJNOVIJE!