Svećenik u Dalmaciji poručio vjernicima da glasaju po savjesti, a potom ih sve iznenadio

"Pred kraj svete mise don Josip Lončar je rekao s oltara kako bi trebali glasati po svojoj svijesti i savjesti."

Svećenik je na nedjeljnoj misi u crkvi svetog Lovre u Srobreču (Dalmacija) poručio vjernicima da glasaju po svojoj savjesti, no na kraju je s oltara vjernike pozdravio Damir Krstičević.

Bivši ministar obrane i kandidat u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati za tri dana, na poziv župnika don Josipa Lončara kratko je pozdravio okupljene vjernike.

Takav potez zasmetao vjerniku koji je Dalmatinskom portalu dojavio čemu je taj dan svjedočio. U razgovoru je čak naglasio da je glasač HDZ-a, ali takvo nešto smatra neprimjerenim.

“Pred kraj svete mise don Josip Lončar je rekao s oltara kako bi trebali glasati po svojoj svijesti i savjesti. Nakon toga, sasvim slučajno se u crkvi pojavljuje Damir Krstičević koji izlazi na oltar po pozivu don Josipa i na taj način želi zaraditi glasove.

Uz dužno poštovanje, mislim da gospodin Krstičević nema što raditi na oltaru, pogotovo nakon videa na TikToku gdje se dotični nije znao prekrstiti. Crkva nije predizborni skup”, rekao je vjernik koji je želio ostati anoniman.

Većini vjernika u crkvi se svidio taj potez

Dodao je da se većini vjernika svidio takav potez, ali je bilo i onih koji nisu podržali istup političara.

Istaknuo je više puta da svećenik i Krstičević ni u jednom trenutku nisu poručili za koga bi vjernici trebali glasati, ali bez obzira na to, zasmetalo mu je što se pokraj oltara nalazi političar u kampanji.

“Krstičević je samo pozdravio građane i rekao: ‘Bog vas blagoslovio’. Meni je on drag, ali oltar je sveto mjesto. Došao sam čuti riječ Gospodnju, a ne riječ Damira Krstičevića”, rekao je.

Novinarka Dalmatinskog je na župni telefon kontaktirala don Josipa Lončara koji joj nije dozvolio niti da mu postavi pitanje. Nakon što se predstavila kao novinarka Dalmatinskog portala nije dobro reagirao.

“Zašto vi mene zovete? Koga vi provocirate? Vaš poziv je provokacija, molim lijepo”, rekao je i prekinuo poziv.

NAJNOVIJE!