Kršćanin završio na sudu zbog svjedočanstva o napuštanju homoseksualnosti

Kršćanin na Malti je završio na sudu nakon što je podijelio svoje svjedočanstvo o napuštanju homoseksualnog načina života u intervjuu za lokalni medij.

U slučaju za koji se vjeruje da je prvi takve vrste, Matthewu Grechu će se 3. veljače suditi na Prekršajnom sudu u Valletti zbog optužbi koje se odnose na raspravljanje i reklamiranje ‘prakse konverzije’ – zločina prema malteškom zakonu koji je kažnjiv s pet mjeseci zatvora i novčanom kaznom od 5000 eura.

Policija je podigla optužnicu protiv gospodina Grecha, povjerenika Core Issues Trusta i X-Outlouda, nakon što je 33-godišnjak podijelio svoje svjedočenje u intervjuu prošlog travnja za PMnews Malta, lokalni medij za slobodu govora.

Homoseksualnost je grijeh

U intervjuu je gospodin Grech rekao da se ne slaže s izrazom ‘konverzijska terapija’ te je govorio o svom osobnom stavu “da u Bibliji homoseksualnost nije identitet kakav mi danas imamo”.

“Ni to nije osjećaj, već praksa. To znači da bez obzira kakve seksualne osjećaje muškarac ili žena doživljavaju, ako imaju spolne odnose s osobom istog spola, oni čine homoseksualni čin u Božjim očima, a to je grijeh”, rekao je za PMnews Malta tijekom intervjua.

“Kao i za svaki drugi grijeh, od njega se čovjek može pokajati te zamoliti Boga za oproštenje i snagu da ga nadvlada… Ovdje govorim iz kršćanske perspektive.”

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

Doznaje se da se protiv dvojice voditelja emisije vodi kaznena prijava.

G. Grech, kojeg brani Kršćanski pravni centar, rekao je da je odlučan podići svijest o štetnostima koje uzrokuje zabrana takozvane konverzijske terapije na Malti.

“Svatko kome je stalo do slobode govora trebao bi biti uznemiren onim što mi se događa”, rekao je.

“Ako mi se to dogodi na Malti, uvjeravam vas da će se to uskoro dogoditi u Velikoj Britaniji i drugim zemljama diljem svijeta.”

G. Grech je rekao da ljudi u bivšoj LGBTQ zajednici doživljavaju “sve veće ušutkivanje” u medijima i društvu, vođeni osjećajima “zastrašivanja i straha” izazvanih zabranom.

“Odlučan sam nastaviti dijeliti svoje svjedočanstvo”

“Odlučan sam nastaviti dijeliti svoje svjedočanstvo jer ne želim da drugi muškarci i žene prolaze kroz ono kroz što sam ja prošao u svom odrastanju i adolescenciji”, rekao je.

“Ne želim da mase vjeruju da se ‘rođen kao homoseksualac, ne može promijeniti’ i dopuste da to ostane neosporeno.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, rekla je: “Ako Matthew bude osuđen, muškarci i žene koji traže promjenu u svojim životima, da ostave za sobom obrasce ponašanja koji ih čine nesretnima, bit će prisiljeni u ilegalu. Vidjet ćemo muškarce i žene koji traže pomoć na Malti ušutkani, novčano kažnjeni i strpani u zatvor.

“Život Matthewa Grecha snažno se promijenio kada je postao kršćanin i naučio što nas Biblija uči o tome tko smo. U svojoj novopronađenoj vjeri pronašao je svoj identitet i slobodu.

Postupci policije duboko su zabrinjavajući, a ovako nešto još nismo vidjeli. Nemamo alternativu nego boriti se za pravdu za Matthewa i osigurati da nitko drugi ne doživi ono što je on doživio.”

Malta je 2016. postala prva zemlja Europske unije koja je zabranila takozvanu konverzijsku terapiju.

NAJNOVIJE!