Mesijanski rabin tvrdi: “Nasilni duh koji živi u Hamasu ima biblijske korijene”

Poznati mesijanski rabin Jason Sobel pojavio se u TBN-ovom programu s Erickom Stakelbeckom i objasnio gledateljima biblijsku pozadinu u vezi terorističke skupine Hamas.

“Mnogi ljudi ne znaju da je hamas zapravo biblijska riječ koja seže do Postanka 6,” objasnio je rabin Sobel. Riječ hamas na hebrejskom znači nasilje i povezana je s Noom.

“U Postanku 6 Bog je pogledao svijet u danima Noe i vidio je da je svijet ispunjen hamasom, što znači nasiljem. Bog je bio ožalošćen što je stvorio čovjeka i pustio je potop na zemlju.”

Isus je rekao: “Kao što bijaše u dane Noine, tako će biti i o dolasku Sina Čovječjega.” (Matej 24, 37)

“Dakle, u danima Noe doslovno je postojalo nasilje Hamasa, besmislena mržnja u ovom svijetu, i to je upravo ono što vidimo da provodi ova organizacija”, rekao je Sobel, a prenosi Godreports.

Rabin je uočio lozu nasilja usmjerenu prema židovskom narodu koja je započela s Amalekom, Ezavovim potomkom, i nastavila se u obiteljskoj lozi do Hamana. (Herod je također bio u istoj obiteljskoj lozi)

PROČITAJTE: Hamas koristi taktike Amelećana iz Biblije

“Izlazak nam govori da je Amalek napao žene, djecu i ljude. Napadao je slabe i bespomoćne. Bog kaže da će ratovati s Amalekom u svakoj generaciji. Tko je potomak Amalekov? Haman, u Knjizi o Esteri, koji je pokušao počiniti genocid nad židovskim narodom.”

“Ovo je povijest koja se ponavlja pred našim očima. Ovo je duh Amalekov kojemu svjedočimo”, kaže rabin.

Rabin Sobel vjeruje da će se otvoriti još jedan front na sjeveru s Libanonom, jer su Hamas i Hezbollah opunomoćenici Irana.

“Iran je biblijska Perzija, a Haman je proizašao iz Perzije”, primjećuje. “Posljednji blagdan u biblijskom kalendaru je Purim. A to izbavljenje događa se 14. dana mjeseca adara kada je Bog izbavio Izrael, u Perziji, od Hamana.”

Rabin u tome proročki vidi nešto značajno. “Purim na kraju (židovskog) kalendara predstavlja ono što će se dogoditi na kraju povijesti. Stoga nije iznenađenje da se Iran (Perzija) ponovno uzdigla, u duhu Hamana, koji je duh Amaleka, koji je danas živ u svijetu. Žele izbrisati svakog židovskog muškarca, ženu i dijete i to je potpuno isti duh koji vidimo da se danas događa s Hamasom i Iranom.”

“U duhovnom svijetu vodi se bitka za ljudska srca i umove. Isus govori o tome da će prije njegovog povratka u svijetu biti velika prijevara. Vjerujem da dio te prijevare okreće srca svijeta protiv Izraela i židovskog naroda”, smatra Sobel.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!