Muslimani u Ugandi ruše kuću člana obitelji jer je prešao na kršćanstvo

Musliman u Ugandi, koji je povjerovao u Krista na početku nove godine, pretrpio je ozbiljne ozljede i izgubio dom i obitelj.

Tambuze Marijani iz sela Nangi, okrug Mayuge, zadobio je slomljenu nogu ispod koljena i druge ozljede koje su zahtijevale gotovo dva tjedna bolničkog liječenja, jer su ga muslimanski rođaci pretukli 4. siječnja

Marijani je 31. prosinca prisustvovao novogodišnjoj službi u crkvi na kojoj su on i još 14 drugih povjerovali u Krista.

Marijani je po povratku kući radosno ispričao supruzi o svom obraćenju.

“Podijelio sam sa svojom suprugom radost što sam primio Krista kao svog Gospodina i Spasitelja, ali umjesto da moja žena dijeli moju radost, bila je vrlo uznemirena”, rekao je Marijani, a prenosi ChristianHeadlines.

Otišla je sljedećeg jutra, 2. siječnja, i vratila se 3. siječnja s dokumentom za razvod.

“Budući da si se pridružio lošoj vjeri,” rekla mu je, “sada si otpadnik, nevjernik i nisi dio obitelji – također, prestaješ biti član muslimanske zajednice.”

“Te noći mi je žena zabranila da uđem u našu spavaću sobu”, rekao je. “Spavao sam u dnevnoj sobi.”

Marijani je 4. siječnja, dok je radio na farmi, oko 13.30 sati vidio starijeg brata i drugu rodbinu kako dolaze u njegovu kuću.

“Približavajući se svojoj kući, vidio sam ljude kako skidaju cigle od kuće. Kada sam prišao bliže, primijetio sam da su to moji rođaci: Murshidi Waniyaye, Abdullah Hamba, Abdul Wamadu i nekoliko drugih, uključujući moju suprugu.”

Njegov stariji brat počeo ga je vrijeđati, govoreći mu da je sramota za obitelj.

“Uhvatio me mlađi brat i tu su me počeli tući palicama”, rekao je Marijani. “Vikao sam i dozivao u pomoć, a susjedi su stigli i spasili me.”

Odvezli su ga u kliniku u Bwondi, a kasnije je prebačen u bolnicu okruga Mayuge, rekao je. Primio je liječenje zbog slomljene noge, ozljeda na leđima i bolova u prsima prije nego što je otpušten 16. siječnja.

Njegova kuća je postala neupotrebljiva, a muslimanski rođaci odveli su njegovu bivšu ženu i četvero djece, u dobi od 12, 10, 8 godina, i 7.

Strahujući za svoj život, počeo se skrivati. Crkva mu je platila troškove liječenja, ali on nema novca i sumnja da će se moći vratiti u svoje mjesto.

NAJNOVIJE!