Skandalozna teorija o Isusu i ženskom spolnom organu: Šokirani vjernici u suzama napustili bogoslužje

Skandalozna teorija se pojavila na bogoslužju na Sveučilištu u Cambridgeu na kojom je tijekom propovijedi rečeno da je Isus Krist bio transrodna osoba.

Na jednoj od najprestižnijih svjetskih visokoškolskih ustanova, Trinity Collegeu u Cambridgeu, održana je propovijed koja je šokirala vjernike jer je mladi “istraživač” Joshua Heath iznio tvrdnju da je Isus Krist bio transrodna osoba, odnosno da je imao spolne organe muškaraca i žena.

Vjernici su uzvikivali “krivovjerje” dok su uplakani napuštali predavanje, piše Daily Mail.

Tijekom predavanja Heath je analizirao srednjovjekovno i renesansno slikarstvo, a govoreći o slici iz 14. stoljeća, koja prikazuje Isusa kako ga skidaju s križa, a krv teče niz prepone, ustvrdio je kako “bočna rana ima izrazito vaginalni izgled”.

– U Kristovom istovremeno muškom i ženskom tijelu u ovim djelima, ako je Kristovo tijelo, kao što ovi radovi sugeriraju, tijelo svih tijela, onda je i njegovo tijelo transtijelo – rekao je Heath i šokirao prisutne.

“Otišla sam s bogoslužja u suzama”

U pismu dekanu Trinity Collegea o tom pitanju, jedna je vjernica rekla:

– Otišla sam sa službe u suzama. Ponudio si mi razgovor nakon toga, ali bio sam previše uzrujan. Prezirem ideju da izrezivanjem rupe kroz koju se može prodrijeti muškarac može postati žena. Posebno prezirem takve slike kada se odnose na našeg Gospodina, s propovjedaonice, u Evensongu. Prezirem ideju da bismo trebali biti pozvani da razmotrimo mučeništvo ‘trans-Krista’, novu herezu našeg doba.”

Drugi su rekli da se u crkvi nisu osjećali dobrodošli, dodajući da je djeci koja su bila tamo bilo vidno neugodno.

Gledište o transrodnom Isusu je “legitimno”

Ali dekan koledža Trinity dr. Michael Benner podržao je istraživača Joshuu Heatha, tvrdeći da je gledište o transrodnom Isusu “legitimno”.

– Što se mene tiče, mislim da je ta špekulacija bila legitimna, bez obzira na to slažete li se vi ili ja ili bilo tko drugi s tumačenjem, misli li drugačije o umjetničkoj tradiciji ili se opire njezinoj primjeni na suvremena pitanja transseksualnosti – napisao je Benner.

Međutim, rekao je da neće uputiti poziv za predavanje nekome za koga misli da će namjerno šokirati ili uvrijediti, ili za koga očekuje da govori protiv kršćanske vjere.

Glasnogovornik Trinity Collegea rekao je:

– Sveučilište želi razjasniti sljedeće: Ni dekan Trinity Collegea ni istraživač koji je održao propovijed nisu sugerirali da je Isus bio transrodan. U propovijedi je bilo riječi o slici Krista prikazanoj u umjetnosti i različitim interpretacijama tih likovnih prikaza. Istraživanje prirode religijske umjetnosti u propovijedanju, u duhu akademskog istraživanja koje potiče na razmišljanje, bilo je u skladu s otvorenom raspravom i dijalogom na Sveučilištu u Cambridgeu.

NAJNOVIJE!