Amerikanci u velikoj većini vjeruju da postoje samo dva spola – muški i ženski

Samo 23% Amerikanaca ne slaže se s idejom da su muški i ženski jedini spolovi.

Novo istraživanje pokazalo je da Amerikanci u velikoj većini vjeruju da postoje samo dva spola i ne misle da bi škole trebale tajno savjetovati djecu koja se transidentificiraju bez znanja roditelja.

Telefonska i internetska anketa Rasmussen Reports, provedena od 24. do 25. svibnja 2023., pokazala je da se 71% odraslih Amerikanaca slaže da “postoje dva spola, muški i ženski” — a 57% se u potpunosti slaže s izjavom.

Samo 23% Amerikanaca ne slaže se s idejom da su muški i ženski jedini spolovi.

Među ostalim intrigantnim rezultatima u anketi bilo je otkriće da samo 26% anketiranih Amerikanaca vjeruje da bi školskom osoblju trebalo dopustiti savjetovanje djece o spolu i spolnom identitetu bez pristanka roditelja. U međuvremenu, 60% odbacuje takvu ideju, a dodatnih 14% navodi da nisu sigurni.

VIDI OVO: Bog je stvorio muško i žensko – učite vašu djecu da uživaju u svojoj spolnosti

Nije iznenađujuće da će se republikanci – neki od najglasnijih protivnika škola koje mladima uvode takve teme – najvjerojatnije protiviti (75%) savjetovanju djece o rodu i seksualnom identitetu.

Šezdeset i četiri posto pojedinaca koji nisu povezani ni s jednom glavnom političkom strankom slaže se da se to ne bi trebalo odvijati bez pristanka roditelja, a 44% demokrata kaže isto, izvijestio je The Christian Post.

Rezultati ankete dolaze u trenutku kada nacionalna rasprava o LGBTQ pitanjima dostiže vrhunac. Budući da bojkot trgovca Target i brenda piva Bud Light i dalje traje, ne zna se kamo će rasprava dalje ići.

NAJNOVIJE!