Crkva je izgorjela do temelja, a vatrogasci se naježili zbog prizora u ruševinama

Baptistička crkva je izgorjela do temelja, a vatrogasci su se naježili kada su vidjeli da je jedino križ ostao čitav pod ruševinama. 

Požar je u petak devastirao jednu crkvu u Teksasu, sravnivši zgradu i uništivši gotovo sve unutra, osim križa koji je još stajao među izgorjelim kršem.

Vatra je zahvatila Baptističku crkvu Balsora u Bridgeportu i brzo progutala sve pred sobom, piše Fox News. Kada je plamen ugašen i dim se razišao, vatrogasci su uočili znak nade koji je još uvijek stajao.

VIDI OVO: TKO SU BAPTISTI: 10 stvari koje svatko treba znati o baptistima

Vatra je zahvatila crkvu, no ne i križ

– Težak gubitak za našu zajednicu, ali i jeziv prizor za vidjeti. Vatra je zahvatila crkvu, ali ne i križ. Simbol da je zgrada bila sveto mjesto je upravo ovaj križ. Crkva je zajednica, a gdje se okupe dvoje ili više, tamo će biti i on, Bog – rekao je jedan od vatrogasaca.

Ekstremne temperature predstavljale su izazov za resurse vatrogasne ekipe, što je navelo službenike da zatraže pomoć od najmanje 11 drugih lokalnih i državnih jedinica.

Dok su se vatrogasci borili s požarom, krov crkve počeo se urušavati kada su ekipe još uvijek bile unutra. Hitna pomoć okruga ukazala je medicinsku pomoć nekolicini vatrogasaca na licu mjesta.

NAJNOVIJE!