Dječak (7) pronađen mrtav, majka koristila sinovu pumpicu za astmu za pušenje droge

Šokantne fotografije iz jedne horor kuće u Velikoj Britaniji prikazuju majku kako “koristi sinovu pumpicu za astmu (7) za pušenje droge” prije nego što je pronađen mrtav, rekao je sud.

Hakeem Hussain (7) pronađen je mrtav u dvorištu kuće u Birminghamu 26. studenog 2017. nakon napada astme.

Tada je vani temperatura bila oko 2 do 3 stupnja, a Hakeem je na sebi imao samo majicu i donji dio pidžame, rečeno je na sudu.

Njegovoj majci Lauri Heath (39) sudi se za ubojstvo iz nehaja, što ona poriče. Na fotografijama prikazanim na suđenju vidi se kuća majke i sina puna smeća i u neredu.

Fotografije je snimila policija West Midlandsa, a tužitelji su rekli da se na njima Laura koristi “inhalatorom droge” svog sina.

Hakeem preminuli dječak
Dječak je preminuo od napada astme; Foto: birminghammail.co.uk

VIDI OVO: Astma je bolest koja nema lijeka: Kako je prepoznati i spriječiti?

– Plavi inhalatori s folijom preko njih. Koristila je pumpu za astmu kako bi pušila drogu, što je metafora za ignoriranje Hakeema – rekli su tužitelji.

Tužitelji su tvrdili da je u vrijeme Hakimove smrti “nabavka heroina i crack kokaina” postala “prvi prioritet u životu njegove majke”.

Sud je rekao da su se nekoliko dana prije dječakove smrti majka i sin preselili u drugu kuću, ali da je Laura išla iz jedne kuće u drugu.

Chloe Cooper, prijateljica Laure Heath, rekla je da su obje kuće u užasnom stanju. Dodala je da Hakeem nije imao svoju spavaću sobu, već je spavao na kauču.

Hakeem Hussain je 26. studenog 2017. godine “preminuo” od teškog napada astme ispred svoje kuće nakon što je usred noći izašao van kako bi udahnuo svježi zrak i ublažio napad, priopćeno je iz suda.

Pored njega nisu pronađeni lijek za astmu niti inhalator. Suđenje se nastavlja, prenosi Independent.

NAJNOVIJE!