Dječak zračnom puškom ustrijelio prijatelja, dijabola mu probila srce

Policija u Ukrajini istražuje smrt dječaka (14), koji je preminuo tijekom nastave kada ga je prijatelj slučajno pogodio diabolom iz zračne puške.

Tragedija se dogodila 22. studenog u poslijepodnevnoj smjeni u srednjoj školi u Ivano-Frakovskoj pokrajini. Zračnu pušku djeci je navodno dala učiteljica, koja je potom učenike izvela u hodnik da pucaju u mete, što je zakonom zabranjeno.

U jednom trenutku jedan od učenika otišao je napuniti pušku i tada je ona opalila, a dijabola se probila u prsa 14-godišnjaka koji je stajao blizu njega i zarila mu se u srce.

Djelatnici škole pritrčali su u pomoć djetetu, no nije mu bilo spasa. Dok su čekali hitnu pomoć, dotrčali su liječnici seoskog Doma zdravlja.

“Dijete već nije davalo znakove života. Krenuli smo s masažom srca i dali injekciju za podizanje tlaka, ali uzalud”, rekla je Olga Atamanjuk, koja radi kao medicinska sestra u Domu zdravlja.

Nažalost, ni liječnici Hitne nisu uspjeli reanimirati dijete.

“Dječak je dobio metak pravo u srce, vidjela se ulazna rana. Ovo je šok. Nismo vjerovali da može prodrijeti do srca… Nitko ovo nije očekivao”, rekla je Irina Lesyuk, glavna sestra lokalne bolnice.

Policija je došla uhititi učitelja, ali je on od šoka pao u nesvijest zbog čega je prebačen u bolnicu.

NAJNOVIJE!