Radnica krematorija krala dijelove ljudskih tijela i prodavala ih: Zaradila preko 10.000 dolara

Candace Chapman Scott priznala je krivnju za prijevoz dijelova tijela preko državnih granica i zavjeru za počinjenje prijevare poštom, objavilo je u četvrtak državno odvjetništvo Sjedinjenih Država za istočni okrug Arkansasa.

Scott je prvotno optužena u travnju 2023. u šest točaka za prijevaru putem interneta, četiri za prijevaru s poštom i dvije za prekogranični prijevoz ukradene imovine.

Vlasti su rekle da je Scott radila u pogrebnom poduzeću koje je pružalo usluge prijevoza, balzamiranja i kremiranja za Sveučilište u Arkansasu za medicinske znanosti.

Scott je, dok je radila u pogrebnom poduzeću, 28. listopada 2021. stupila u kontakt s muškarcem iz Pennsylvanije u Facebook grupi “čudne stvari”.

Prema sporazumu o priznanju krivnje u koji je People imao uvid, Scott se “predstavljala kao pogrebnik u komercijalnom pogrebnom poduzeću, objašnjavajući da je pogrebno poduzeće sklopilo ugovor preko UAMS-a u Little Rocku za kremaciju medicinskih leševa.”

Scott je tada pitala čovjeka “zna li ikoga tko bi bio zainteresiran za kupnju balzamiranog ljudskog mozga”. Vlasti su rekle da su njih dvoje tada “pregovarali o kupnji dijelova tijela” koje je “Scott ukrala od UAMS-a”.

Sve u svemu, Scott je poslala 24 kutije ukradenih dijelova tijela iz Arkansasa u Pennsylvaniju između 31. listopada 2021. i 15. srpnja 2022., prema sporazumu o priznanju krivnje.

Za te dijelove tijela dobila je 10.625 dolara.

FBI je pretražio njezin dom u Little Rocku 13. srpnja 2022. i pronašao brojne ukradene dijelove tijela u kutijama i vrećama za smeće, uključujući ljudski mozak, srce, lubanju, bubrege, jetru, ruke i žensku zdjelicu s bedrenim kostima.

Scott je agentima priznala da je uplate za dijelove tijela primala putem PayPala.

Još nije osuđivana.

NAJNOVIJE!