Djevojka (18) je radila ono što mnogi rade pa zamalo umrla

Djevojka je radila ono što mnogi ne vide kao opasnost. Godinama je konzumirala e-cigarete pa zbog opasne kemikalije u njima zamalo umrla.

Juliet Roberts (18) iz Tennesseea počela je pušiti sa samo 14 godina, a četiri godine kasnije bila je hospitalizirana i stavljena na aparate za održavanje života pet dana jer je imala problema s disanjem zbog teške upale pluća.

Juliet je počela pušiti iz znatiželje prije više od četiri godine sa 14 godina zajedno sa svojim školskim prijateljima.

Kaže da je brzo postala ovisna i da je svaka dva tjedna konzumirala e-cigaretu za jednokratnu upotrebu.

Nakon svih tih godina redovne uporabe, pušenje je ostavilo ogroman trag na plućima tinejdžerke, a 7. siječnja je hospitalizirana jer je teško disala.

Završila je na respiratoru

Zabrinuti liječnici stavili su je na respirator pet dana i unatoč “čudesnom” oporavku, ostala je na kisiku 24 sata dnevno.

Sada se oporavlja kod kuće, a rečeno joj je da uvijek postoji bojazan od srčanog udara zbog naprezanja njezinih slabih pluća, što bi u težem slučaju dovelo i do smrti.

– Sjedila sam u svojoj sobi i krenula sam ustati kada sam pala nazad jer nisam mogla disati, mislila sam da ću se onesvijestiti. Nazvala sam svog dečka i rekla mu da moram u hitnu jer nešto nije u redu. Čim su mi provjerili vitalne funkcije, tri medicinske sestre su uletjele i uspaničarile se jer mi je kisik u krvi bio tako nizak da nisu mogle vjerovati da hodam – navela je Juliet.

VIDI OVO: Je li pušenje cigareta grijeh?

Nakon svih obavljenih testova, njeno stanje se počelo rapidno pogoršavati i nakon toga se ne sjeća mnogo toga.

– Koliko mi je rečeno, stavili su me na respirator, a kada to nije bilo dovoljno, stavili su me na aparat za održavanje života. Liječnici su mi rekli kako bih, da nisam stigla tamo te noći, izgubila život. Bilo je vrlo zastrašujuće. Rekli su mi da zapravo umirem – dodala je mlada djevojka.

Pušenje je oštetilo njezina pluća

Godine stalnog pušenja oštetile su njezina pluća i dovele do teške pneumonije koja joj je otežavala disanje.

Juliet je u bolnici provela ukupno 12 dana na oporavku, od kojih je pet bila na aparatima za održavanje života.

Ona kaže kako liječnici vjeruju da su njena pluća oslabljena pluća zbog dugotrajne upotrebe električnih cigareta, a bila su preplavljena reakcijom na “čudnu kemikaliju” koja je unutra stavljena.

NAJNOVIJE!