Joe Biden iskorištava smrt tinejdžerice za promociju LGBT ideologije

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je komentirao nedavnu smrt tinejdžerice iz Oklahome zbunjene spolom za koju se izvorno lažno insinuiralo da je pretučena na smrt, no počinila je samoubojstvo.

“Nex” Benedict, 16-godišnja učenica srednje škole Owasso koja je identificirana kao “nebinarna”, umrla je 8. veljače, jedan dan nakon što su je navodno pretukla tri druga učenika u školskoj kupaonici zajedno s još jednim razrednikom. Prvo joj je pružena pomoć i puštena je, ali je ponovno hospitalizirana i umrla je sljedeći dan.

Priča je privukla značajnu pozornost i špekulacije da je Benedict umrla od ozljeda koje je zadobila u napadu. Mnogima je to bilo dovoljno da je proglase žrtvom navodne “epidemije nasilja protiv trans osoba” u Sjedinjenim Državama i šire kulture “netrpeljivosti”.

Istaknuta čelnica demokrata Nancy Pelosi, na primjer, ustvrdila je da “antitransferski žar koji potiču ekstremni republikanci diljem zemlje ima smrtonosne posljedice za našu djecu.”

Naknadno izvješćivanje otkrilo je, međutim, više nijansi situacije, uključujući tekstualne poruke u kojima je Benedict rekla da je tučnjava započela jer se “umorila od” neodređenog prethodnog “maltretiranja” od strane napadača “pa sam ih polila vodom i sva trojica su krenula za mnom”.

Dodala je da škola nije prijavila incident policiji. U drugom izvješću Benedict je rekla policiji da je maltretiranje bilo verbalno.

Dana 14. ožujka, Ured medicinskog istražitelja Oklahome objavio je svoje nalaze da je Benedict zapravo umrla od samoubojstva, točnije kombinacijom lijekova difenhidramina i fluoksetina.

Djevojčina obitelj potom je objavila dodatne detalje iz nalaza obdukcije, koji navodi nekoliko ozljeda iz tučnjave, ali “nema smrtonosne traume”.

NAJNOVIJE!