NaslovnicaVijestiKako su djeca, uključujući bebu, preživjela u džungli 40 dana nakon pada...

Kako su djeca, uključujući bebu, preživjela u džungli 40 dana nakon pada aviona?

Priča o čudu proširila se svijetom nakon što je četvero djece, uključujući jednu bebu, pronađeno živo i zdravo u gustom dijelu kolumbijske džungle, 40 dana nakon što se njihov zrakoplov srušio.

Zrakoplov u kojem su djeca putovala sa svojom majkom srušio se početkom svibnja. Među putnicima su bila djeca u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i jedno 11-mjesečna beba.

Nakon pet tjedana intenzivne potrage, vojska je pronašla djecu nedaleko od mjesta pada zrakoplova, u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guiviara. Nažalost, troje odraslih, uključujući pilota, poginulo je u nesreći, a njihova tijela su pronađena u olupini letjelice.

Zrakoplov Cessna 206 poletio je tog dana kako bi prevezao sedam putnika iz Araraquare u San Jose del Guaviere. Međutim, rano ujutro 1. svibnja, pilot je prijavio kvar motora.

Olupina zrakoplova pronađena je u neprohodnoj džungli tek 17. svibnja, a dan kasnije kolumbijske vlasti su objavile da je najvjerojatnije da su djeca preživjela i nastavile su potragu za njima.

Pronalazak djece nazvan je pravim čudom

Potraga za djecom uključivala je zrakoplove, helikoptere i spašavačke timove, a pronalazak djece nazvan je pravim čudom.

Početne informacije koje je podijelila kolumbijska Uprava za civilno zrakoplovstvo, koja je koordinirala akciju spašavanja, sugerirale su da su djeca pobjegla iz zrakoplova i uputila se u džunglu u potrazi za pomoći.

Spasilački timovi su uz pomoć pasa tragača pronašli odbačeno voće koje su djeca vjerojatno jela, kao i improvizirane skloništa od raslinja iz džungle.

Kako su djeca preživjela u gustoj džungli?

Još uvijek nije jasno kako su djeca uspjela preživjeti. Također nije poznato tko se brinuo o 11-mjesečnoj bebi koje je proslavilo svoj prvi rođendan u džungli.

U izvješću Civilne zaštite navodi se da je zdravstveno stanje djece narušeno zbog dehidracije i uboda insekata. Djeca su neuhranjena, ali, hvala Bogu, nisu pretrpjela teže ozljede.

Vjeruje se da su djeca preživjela zahvaljujući hrani koju su spasilački timovi posljednjih tjedana izbacivali iz helikoptera, zajedno s voćem koje su pronašli u džungli.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare