Kamerunski biskupi službeno zabranjuju blagoslove homoseksualnih parova

Ponavljajući stalni nauk Crkve koji zabranjuje i osuđuje homoseksualne odnose, biskupi su izdali zabranu bilo kakvog blagoslova istospolnih parova.

Katolički biskupi Kameruna objavili su jedno od najsnažnijih odbacivanja dokumenta pape Franje koji zagovara istospolne blagoslove, navodeći da oni “službeno zabranjuju” bilo kakve blagoslove istospolnih parova u zemlji.

“Homoseksualnost krivotvori i kvari ljudsku antropologiju i trivijalizira seksualnost, brak i obitelj, temelje društva”, stoji u izjavi kamerunskih biskupa. “U stvari, homoseksualnost postavlja čovječanstvo protiv sebe i uništava ga.”

Dokument je potpisao nadbiskup Andrew Fuanya Nkea (predsjednik Nacionalne biskupske konferencije Kameruna) u ime 33 prelata zemlje, a njihov je dokument izdan “radi ljudskog dostojanstva i spasenja cijelog čovječanstva u Isusu Kristu”.

Objavljeno 21. prosinca – kao odgovor na tekst pape Franje i kardinala Victora Fernándeza od 18. prosinca kojim Fiducia Supplicans odobrava blagoslov istospolnih parova – izjava se referirala na “val ogorčenja, pitanja i zabrinutosti” koji se proširio u svjetlu Fiducia Supplicans.

PROČITAJTE: Biskupi diljem svijeta podijeljeni su oko vatikanske deklaracije o blagoslovu istospolnih parova

Izjava kamerunskih biskupa označava možda najsnažniju intervenciju oko vatikanskog dokumenta. Osudili su ne samo praksu istospolnih blagoslova, nego i praksu toleriranja homoseksualnosti, piše LifeSiteNews.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!