Katolički svećenik u crkvi dopustio snimanje glazbenog spota koji je zgrozio vjernike

Katolički svećenik je unutrašnjosti crkve u kojoj služi dopustio snimanje glazbenog spota koji je zgrozio vjernike.

Otac Jamie Gigantiello, koji je zaređen 1995. godine, degradiran je nakon što je dopustio da se u njegovoj crkvi snima glazbeni spot bivše Disneyjeve zvijezde Sabrine Carpenter.

Za svoju pjesmu Feather Carpenter je plesala oko oltara u crnoj haljini od tila, okružena pastelnim ljesovima muškaraca koji su “umrli” ranije u spotu. Spot je objavljen za Noć vještica, a prikupio je 11 milijuna pregleda, ali i razbjesnio neke vjernike.

Nakon što je spot privukao puno pažnje i kritika katolika, svećenik Gigantiello suočava se sa posljedicama jer je dopustio njegovo snimanje. Biskupija Brooklyn izrazila je šok, osudila korištenje crkve kao seta i pokrenula je istragu.

“Biskup Robert Brennan je zgrožen onim što je snimljeno u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Brooklynu. Župa nije slijedila biskupijsku politiku u vezi sa snimanjem na crkvenom posjedu, što uključuje pregled scena i scenarija”, piše u priopćenju biskupije.

Biskup Brennan je predvodio misu u crkvi nakon njezina navodnog oskvrnuća. Misi je nazočilo oko 50 ljudi koji su, kaže glasnogovornik biskupije, bili uzrujani zbog onog što se dogodilo.

Nedugo nakon mise monsinjor Gigantiello je degradiran. Oduzete su mu sve administrativne dužnosti i smijenjen je s položaja vikara za razvoj biskupije Brooklyn.

Svećenik se nakon toga ispričao u objavi na Facebook stranici crkve, nazvavši glazbeni video “sramotnim prikazom”.

IZVOR:Index.hr

NAJNOVIJE!