Novi kip ispred zgrade UN-a podsjeća na Zvijer opisanu u Otkrivenju

Novi divovski kip, postavljen ispred sjedišta Ujedinjenih naroda na Manhattanu u New Yorku, uspoređuje se sa “Zvijeri” s kraja vremena koju je opisao apostol Ivan u Otkrivenju.

“Zaštitnik međunarodnog mira i sigurnosti” nalazi se ispred sjedišta UN-a. Zaštitnik je spoj jaguara i orla, a donirala ga je Vlada Oaxace u Meksiku … Kip su kreirali umjetnici Jacobo i Maria Angeles, prenosi Christian Post.

Kip podsjeća na Zvijer opisanu u Otkrivenju

Ipak, kada se pomnije promotri, mnogima kip više nalikuje na leoparda s medvjeđim stopalima, lavljim ustima i orlovskim krilima. Naravno, simbolika jasno ukazuje na Zvijer iz Otkrivenja 13 i Daniela 7.

“Ta Zvijer što je vidjeh bijaše nalik na leoparda, noge joj kao medvjeđe, usta kao usta lavlja.” (Otkrivenje 13, 2)

VIDI OVO: Žig zvijeri iz Otkrivenja: Što je to?

“Noću u viđenju pogledah, kad eno: četiri vjetra nebeska uzbibaše veliko more. Četiri goleme nemani iziđoše iz mora, svaka drukčija. Prva bijaše kao lav, a krila joj orlovska. Dok je promatrah, krila joj se iščupaše, diže se ona sa zemlje i uspravi na noge kao čovjek, i bijaše joj dano srce čovječje.” (Daniel 7, 2-4)

Neki korisnici Twittera također citiraju 1. Solunjanima 5, 2-3 gdje Pavao govori o posljednjim vremenima, pozivajući se na spominjanje “mira i sigurnosti” u UN-ovom tweetu.

Jedan je korisnik napisao: “Kraj je blizu.”, dok se drugi pita: “Kakav nam još dokaz treba?” Kip je obojan u LGBT boje. Je li sve ovo samo slučajnost?

Tko je Zvijer iz Otkrivenja?

Riječ “zvijer” je spomenuta 32 puta u Knjizi Otkrivenja. Izgleda da ima veliki autoritet, jer “ona postiže da se svima – malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima – udari žig na desnicu ili na čelo” (Otkrivenje 13, 16) u smislu da “nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina” (Otkrivenje 13, 17).

U Otkrivenju 12 vidimo da đavao (Zmaj) ima dva saveznika, zvijer iz mora i zvijer iz zemlje. Prva zvijer je upravo iz knjige Daniela – lav/leopard/medvjed – okrutna, snažna i bijesna. Druga je iz Joba 41, veliki behemot.

Zmaj i dvije zvijeri su nesveto Trojstvo, parodija na presveto Trojstvo.

NAJNOVIJE!