NaslovnicaVijestiLibanon zabranio film Barbie jer promovira homoseksualnost

Libanon zabranio film Barbie jer promovira homoseksualnost

Libanon je u kinima zabranio prikazivanje filma Barbie budući da promovira homoseksualnost, što je u suprotnosti s vjerskim vrijednostima.

Barbie već duže vrijeme osvaja kina u brojnim državama svijeta, no Libanon je odlučio stati na kraj prikazivanju filma.

Libanonski ministar kulture Mohammad Mortada izjavio je kako je država zabranila prikazivanje filma u kinima, a kao razlog je navedeno to što Barbie promovira homoseksualnost te da je u suprotnosti s vjerskim vrijednostima.

Mortada u Libanu uživa podršku militantne skupine Hezbolah čiji je šef Hassan Nasrallah pojačao retoriku protiv LGBT zajednice izjavivši kako ona predstavlja neposrednu opasnost za Libanon i da se zbog toga treba suočiti s njom.

VIDI OVO: Upozorenje roditeljima: Film “Barbie” sadrži teme za odrasle, uključujući LGBT sadržaje

U izjavi o filmu Barbie Mortada je naglasio kako je utvrđeno da film promovira homoseksualnost i seksualnu transformaciju, što je u suprotnosti s vrijednostima vjere i morala.

“Ministar je zamolio libanonske agencije zadužene za opću sigurnost, uključujući i ministarstvo unutarnjih poslova, da poduzmu neophodne mjere kako bi se spriječilo prikazivanje filma”, piše The Guardian.

Povodom odluke oglasio se i direktor neprofitne organizacije Samir Kassi Ayman Mhanna koji je izjavio da je potez zabrane prikazivanja filma zaobišao uobičajeni proces cenzure u Libanonu.

“Ovo je dio šire kampanje koju predvode Hezbolah, kršćanska krajnja desnica i drugi vjerski vođe u fokusiranoj kampanji protiv LGBT osoba”, rekao je Mhanna.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare