Liječnik objasnio kako marihuana utječe na ljudski organizam i poprilično je uznemirujuće

Dr. Raymond Wiggins, kirurg sa sjedištem u Teksasu, objasnio je kako marihuana utječe na ljudski organizam u vrijeme kada su 23 države SAD-a i Washington, DC, legalizirali tu tvar.

“Marihuana uzrokuje tolike probleme s fizičkim i mentalnim zdravljem”, rekao je Wiggins u vikend izdanju Fox Newsa “Fox & Friends”. “Postoji povećana anksioznost, shizofrenija, depresija, bipolarni poremećaj, samoubojstvo.”

Liječnik je rekao kako postoji jedna nedavna studija koja je pokazala da marihuana dovodi do “dva i pol puta većeg rizika od shizofrenije ako je počnemo koristiti prije 18. godine.”

Wiggins je rekao da oni koji je koriste prije 50 ili više puta prije dobi od 30 godina imaju šest puta veći rizik od shizofrenije, prenosi Faithwire.

Osim rizika za mentalno zdravlje od povećanih depresivnih ideja i suicidalnih misli, Wiggins je rekao da marihuana također ima ozbiljne fizičke učinke – posljedice koje se ignoriraju u kulturi koja je sklona standardizaciji uporabe droge.

VIDI OVO: 10 stvari koje bi kršćani trebali znati o marihuani

Konzumacija marihuane utječe na veći rizik od srčanog udara

“Postoji 4,8 puta veći rizik od srčanog udara u prvom satu nakon pušenja marihuane”, rekao je. “I 1,7 puta po dva sata.”

Wiggins je rekao da je jedna studija čak otkrila 63% rizika od srčanog udara među 18 do 44-godišnjacima koji puše u posljednjih 30 dana. Osim unutarnjih problema, moraju se uzeti u obzir i vanjski problemi korisnika droge.

“Mogli bismo vidjeti mnogo više smrti u automobilskim nesrećama”, upozorio je Wiggins.

Liječnik teško da je usamljen u svojim kritikama. Britanski časopis The Lancet objavio je istraživački rad iz 2022. koji upozorava da THC, kemikalija u proizvodima od marihuane, može stvoriti i ovisnost i psihozu.

“Općenito, uporaba kanabisa veće potencije, u odnosu na kanabis slabije potencije, bila je povezana s povećanim rizikom od psihoze i poremećaja od uzimanja kanabisa”, navodi se u radu. “Različiti su dokazi za depresiju i anksioznost.”

Više o toj studiji pročitajte ovdje.

NAJNOVIJE!