Majka optužena za smrt kćeri (5): Djevojčicu je držala zaključanu u ormaru

Dijete je prevezeno u bolnicu gdje je preminulo.

Majka i njezin dečko uhićeni su te optuženi za smrt petogodišnje kćeri koja je navodno pronađena “neuhranjena” u domu u Indianapolisu prošlog tjedna.

Policija je odgovorila na adresu nakon prijave da dijete ne reagira u utorak poslijepodne i pronašla Kinsleigh Welty (5) u “užasnim i nezamislivim” uvjetima, rekao je šef policije Indianapolisa Chris Bailey u izjavi.

Dijete je prevezeno u bolnicu gdje je preminulo.

Policija je u srijedu uhitila djevojčinu majku, Toni McClure (29), pod višestrukim optužbama, uključujući ubojstvo, i njezinog dečka, Ryana Smitha (27), pod optužbom za zanemarivanje djeteta koje je rezultiralo smrću, rekla je policija u priopćenju.

Djevojčičina baka, Tammy Helsey (53), također je uhićena u petak pod sumnjom za zanemarivanje djeteta u vezi sa smrću malene Kinsley, koja je navodno pronađena s ušima po licu i izmetom na kosi i stopalima, izvijestila je WRTV pozivajući se na sud dokumenata.

Djevojčica je također držana zaključana u ormaru, izvijestio je People.

Djevojčičina sestrična, Carrie Hogan, rekla je na GoFundMe stranici, postavljenoj za prikupljanje troškova pogreba, da je dugo bila zabrinuta za dobrobit djeteta.

Hogan, koja se predstavila kao šogorica Kinsleyjeve bake, Tricije Welty, rekla je da je Služba za zaštitu djece istražila uvjete u njezinu domu kada je Kinsley bila stara samo tri tjedna. No, prema Hoganu, “propali sustav” omogućio je djeci da se vrate majci na skrb.

Gradski vijećnik Joshua Bain također je tvrdio da je tragična smrt djevojčice rezultat sustavnog propusta. Pozvao je na “hitnu akciju za rješavanje okolnosti vezanih uz ovu tragediju”.

“Ovako nešto šokira vaš um, i izaziva vam mučninu”, rekao je.

Prema informacijama iz zatvora, baka djevojčice je u pritvoru zbog optužbi za zanemarivanje uzdržavane osobe.

NAJNOVIJE!