Otac 11-ero djece dobio otkaz zbog majice s biblijskim stihom koji se suprotstavlja LGBT pokretu

Kršćanin, otac 11-ero djece, izgubio je posao u velikoj tvrtki u Iowi zato što je nosio majicu s biblijskim stihom koji se suprotstavlja LGBT pokretu.

Corey Cunningham iz Davenporta, Iowa, izgubio je posao u Eaton Corporation, ogromnoj tvrtki za upravljanje električnom energijom, koja je 2022. godine ostvarila prodaju u vrijednosti od 20,2 milijarde dolara. Tvrtka ga je pozitivno ocijenila, a stekao je i certifikat koji je poboljšao njegove sposobnosti kao menadžera kvalitete.

Otac 11 djece “otpušten je nakon što je nosio majicu s biblijskim stihom koji izaziva LGBT pokret usred opetovanih kampanja inkluzije”, piše LifeSiteNews.

Četverogodišnji zaposlenik “izrazio je razočaranje jer su viši menadžeri na njegovom radnom mjestu gurali više inicijativa za uključivanje LGBT osoba, poput vijorenja zastave duginih boja izvan ustanove uz američku zastavu i zastavu države Iowa”.

Također je odbio nositi svijetloplavo i smeđe u lipnju u znak podrške transrodnoj ideologiji.

Problemi su eskalirali za Cunninghama nakon što je iskoristio dan “opuštenog” odijevanja i obukao majicu na kojoj citat Izreke 16,18: “Oholost dolazi pred pogibao, i ponosit duh pred propast.” Tekst na majici bio je okružen prugama raznih boja.

Administrator u ljudskim resursima sastao se s Cunninghamom “kako bi razgovarali o navodnim pritužbama na majicu.”

U dokumentu, koji je pregledao The Sentinel, stoji da Cunninghamu nije “dopušteno nositi tu majicu ili bilo koju drugu odjeću koja omalovažava skupinu zaposlenika u budućnosti.”

Cunningham je 27. srpnja podnio zahtjev u kojem je tražio da može nositi odjeću “predstavnika Boga i Njegove riječi”, iako se drugi zaposlenici “potiču da nose odjeću” koja izražava njihova uvjerenja. Također je zatražio da nikada ne bude prisiljen zvati pojedince zamjenicom koja nije povezana sa “spolom s kojim su biološki rođeni”, budući da bi “svjesno reći drugačije značilo lagati”.

Prije otkaza, tvrtka je rekla Cunninghamu da “poštivanje želja pojedinca u vezi s korištenjem zamjenica nije laž.” Također mu je rečeno da bi “nekorištenje željenih zamjenica predstavljalo kršenje zakona o građanskim pravima”.

NAJNOVIJE!