Foto: Daily Mail/X.com

Porod u avionu je vrlo rijetka pojava, a tvrtka za medicinsku podršku izvješćuje da se oni javljaju jednom u 26 milijuna putnika.

Zaprepašteni putnici sa strahopoštovanjem su gledali kako bolničari pomažu ženi da se porodi u avionu.

Snimka iz aviona, snimljena ranije ovog mjeseca, prikazuje bolničara kako žustro hoda kroz avion noseći bebu nakon što je avion sletio u Tursku.

Nekoliko trenutaka prije, skupina bolničara ukrcala se u zrakoplov i pojurila prema budućoj majci dok su putnici pozdravljali njihov dolazak.

Mogu se vidjeti putnici kako izvijaju vratove kako bi vidjeli gdje su majka i bolničari u stražnjem dijelu zrakoplova, uzbuđeno čavrljajući.

Vidi se kako jedna putnica skuplja sitne komade odjeće i kreće prema mjestu gdje je žena rodila, dok se stjuardesa udaljava od gužve, prenosi Daily Mail.

Nekoliko trenutaka kasnije, može se vidjeti medicinska sestra kako nosi bebu – sada umotanu u plavu tkaninu – prema prednjem dijelu aviona.

Čini se da beba nije plakala.

Nije jasno je li žena rodila prilikom leta aviona

Za sada nije poznato kamo je avion letio, ali se vjeruje da je išao za Tursku jer je jezik na poleđini medicinskih uniformi turski.

Nije jasno je li žena rodila dok je zrakoplov još bio u zraku ili nakon što je sletio.

Porođaji u zraku su nevjerojatno rijetki. Tvrtka za medicinsku podršku MedAire izvješćuje da se oni javljaju jednom u 26 milijuna putnika.

Dr. Paulo Alves, globalni medicinski direktor tvrtke, rekao je:

“Porođaj u letu je vrlo, vrlo rijedak, a kada pogledate slučajeve, bili su neočekivani – bile su to prijevremeno rođene bebe .”

Dodao je kako porođaj u zraku ima svoje izazove.

“To nije najbolje mjesto za vas da rodite, iz mnogo razloga. Prije svega, zrak je rjeđi, pa beba teže diše. To je kao da ste prerano rodili u Mexico Cityju, na visini.”

Povrh toga, vjerojatnost da će specijalist biti pri ruci da pomogne pri porodu je izuzetno mala, što znači da je komplicirane postupke poput carskog reza gotovo nemoguće poduzeti, čak i ako su neophodni za sigurnost majke i djeteta.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare