Poznati svećenik o ratu i stanju u svijetu: “Naš Gospodin Isus Krist rekao nam je da čitamo znakove vremena”

Poznati rimokatolički svećenik je progovorio o ratu i sadašnjem stanju u svijetu referirajući se na Isusa Krista koji nam je rekao da čitamo znakove vremena.

Mark Goring svjetski je poznati rimokatolički svećenik, koji preko društvenih kanala progovara o mnogim gorućim pitanjima. Ovaj put je to pitanje rata koji opet kuca na vrata našeg postojanja.

Otac Goring prije nekoliko je mjeseci upozorio na novi svjetski poredak, na vlade svijeta koje su zanijekale Boga, klanjaju se princu ovog svijeta – đavlu i tako zazivaju tamu na svijet.

‘Novi svjetski poredak pokušava Boga istisnuti i u konačnici ga zanijekati. To je đavolsko djelo, a đavao je princ ovog svijeta kako nas upozorava Pismo. Ako mi izbacimo Boga iz naših života, ako zaniječemo Krista koji jedini može raspršiti tamu, tada prizivamo đavla da bude naš Gospodin. A Isus nam je rekao da đavao dolazi ukrasti, ubiti, uništiti’, upozorio je proročki prije nekog vremena otac Goring napominjući da je dovoljno pogledati našu povijest i da ćemo vidjeti da se svaki put kad su se narodi odrekli Boga i vlast predali bezbožnicima, komunistima i ateistima, dogodilo isto.

“Ovo smo već vidjeli u povijesti”

‘Teoretski ovo smo već vidjeli u povijesti kad su ljudi ovce dopustili vladama da uvedu totalitarnu ili ateističku vladavinu, kad su narode preuzeli vladari koji ubijaju, i uništavaju. Provjerite svoju povijest! Toliko je za nas, djecu Božju važno da znamo svoju povijest i svjetovnu i duhovnu jer ovo nije prvi put da se ovo događa u naše vrijeme’, rekao je otac Goring i pozvao nas da pratimo znakove vremena. Kao primjer daje svetu Faustinu koja je prije Drugog svjetskog rata upozoravala na rat, a nitko ju nije shvaćao ozbiljno.

VIDI OVO: Predviđa li Biblija Treći svjetski rat?

‘Naš Gospodin Isus Krist rekao nam je da čitamo znakove vremena. Sad ću vam dati primjer nekoga tko je u svoje vrijeme čitao znakove vremena. To je bila sveta Faustina Kowalska. Sestra Sophije Mikalenko u ovlaštenoj biografiji sestre Faustine piše o tome kako su sestre u samostanu znale da Drugi svjetski rat dolazi još 1938. godine.

Neposredno prije rata oni su mogli reći da se činilo kao da će rata biti ali svi su mislili da će to biti kratki brzi rat, dok je samo sestra Faustina neprestano upozoravala da će rat biti užasan, dug i da će mnoge nesreće i strašne patnje doći na ljude. Autorica objašnjava da je Faustina neprestano govorila o ratu i stalno je preklinjala svoje sestre u samostanu da mole za Poljsku jer će mnogo trpjeti, a nitko joj nije vjerovao čak niti njezin duhovnik otac Spočko nije obraćao pažnju na nju.

“Učinite Boga središtem svog života”

Nitko nije razumio Faustininu konstantnu zabrinutost oko rata o kojem je stalno govorila te je nailazila samo na podsmjeh svih kojima je govorila. No Faustina je rekla sestrama da i kao će rat biti dug i strašan da se samostanu u kojem su one boravile neće dogoditi ništa. I doista.’

Otac Goring dalje upozorava i kaže: ‘Braćo i sestre, učinite Boga središtem svog života. Nije bitno je li cijeli svijet zalutao, ti trebaš ostati budan i vjeran. Pred nama su izazovni dani iz jednostavnog razloga: kao društvo stavili smo svoje povjerenje u princa ovog svijeta i to nikada, kao što nas i Pismo upozorava, nije dobro. Zato se trebamo pokajati i pouzdati se u Boga.’, prenosi Dnevno.hr.