Prosvjednici u Hamburgu uzvikuju “Allahu Akbar” i traže islamsku državu u Njemačkoj

Prosvjednici se žele suprotstaviti "sotonizaciji cjelokupnog islamskog života u Njemačkoj".

Tisuće prosvjednika marširale su Hamburgom tijekom vikenda tražeći islamsku državu u Njemačkoj i držeći transparente na kojima je pisalo: “Kalifat je rješenje”, izvijestio je New York Post.

Videozapisi subotnjeg skupa pokazuju prosvjednike kako uzvikuju “Allahu akbar” dok nose primjerke lokalnog tabloida Bild, s člancima o islamu umrljanim crvenom bojom.

Prosvjede je organizirala kontroverzna skupina Muslim Interaktiv, koja je trenutno pod istragom interne obavještajne službe Hamburga zbog “ekstremizma”.

Vođa skupine, Joe Adade Boateng, rekao je da je Njemačkoj potreban “pravedan kalifat” kako bi se ispravilo lažno predstavljanje muslimanskih skupina u medijima.

Hamburška policija je za njemački list Die Welt rekla da je bilo najmanje 1100 sudionika.

Muslim Interaktiv objavio je na društvenim mrežama da su demonstracije imale za cilj suprotstaviti se “sotonizaciji cjelokupnog islamskog života u Njemačkoj”.

“Neka se naši glasovi zajedno čuju, inšalah”, glasila je objava na Platformi X. “Zajedno protiv islamofobnog izvještavanja, kako posljednjih tjedana tako i posljednjih mjeseci.”

Grupa je postala popularna na društvenim mrežama, posebice na TikToku gdje su prikupili više od 24.000 pratitelja.

Muslimanske skupine bile su glasne u svojim kritikama njemačke potpore Tel Avivu od izbijanja rata između Izraela i Hamasa 7. listopada, a mnogi su pozivali na radikalnije akcije.

Muslim Interaktiv je prethodno organizirao demonstracije 3.500 ljudi protiv javnog spaljivanja Kur’ana u Švedskoj u veljači prošle godine. Također su održali antiizraelske demonstracije nakon napada 7. listopada.

Andy Grote, senator unutarnjih poslova Hamburga iz Socijaldemokratske stranke, izdvojio je skupinu ranije ovog mjeseca pozivajući na “oštru i odlučnu akciju” protiv islamskih ekstremista.

Drugi njemački političari također su kritizirali skupinu zbog ekstremizma, a neki su se pitali kako nije zabranjena zbog povezanosti s Hizb ut-Tahrirom, pan-islamističkom, fundamentalističkom političkom organizacijom koja nastoji uspostaviti kalifat.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!