Rabin silovao mlade na dan vjenčanja: Obećavao im je da će ih tako “pročistiti”

Židovski rabin iz Jeruzalema optužen je da je silovao sedam svojih sljedbenica nakon što im je rekao da će ih to “pročistiti” i ukloniti im grijehe, priopćila je izraelska policija.

Rabin Moshe Yazdi (59) rekao je ženama da ima posebne moći te da im može pomoći tako što će se “spustiti do njihove nečistoće”, uvjeravajući ih da postupa u skladu sa židovskim zakonom.

On je u ponedjeljak, nakon uhićenja 27. travnja, optužen za navodne seksualne napade koji su trajali čitavo desetljeće.

Vjerski vođa je također uvjerio žene da mu daju tisuće šekela (1 šekel je oko 2 kune) na osnovu “usluga” koje je obavio, navodi se u optužnici. Optužen je, između ostalog, za silovanje putem prevare, sodomiju putem prevare i pranje novca, piše Times of Israel.

Policija je rekla da je čak napastvovao neke od žena na dan njihovog vjenčanja.

Yazdi je rekao ženama da su njihovi grijesi ostavili “iskre nečistoće” u njima koje se mogu očistiti samo seksualnim činom s njim, rekli su tužitelji.

VIDI OVO: Judaizam: Što vjeruju Židovi?

Foto: Times of Israel

Rabin je žrtvama govorio da sve moraju držati u tajnosti

Zatim je svakoj od navodnih žrtava rekao da imaju posebne duše i da nikome ne smiju pričati o njihovim djelima. Novac koji su mu dali deponiran je na više bankovnih računa pod različitim imenima kako bi se sakrile transakcije, tvrdi se.

Yazdi je služio kao rabin u zajednici Amudei Hashalom (Stubovi mira) u Bukharim od 1990-ih, a također je vodio njihovu neprofitnu organizaciju. U svojim svakodnevnim lekcijama, podučavao je koncept “poništavanja uma”, što znači odustajanje od intelektualnih ili vlastitih misli i umjesto toga prihvaćanje isključivo vrijednosti i načela iz Tore.

Rabin je rekao da je bio jedan od samo 36 pravednika koji su omogućili nastavak svog postojanja na ovom svijetu. Ove tvrdnje su pomogle da se njegove sljedbenice podlegnu svakom od njegovih podmuklih zahtjeva, saopštila je policija.

Yazdi je rekao da može komunicirati s mrtvim rabinima i samim božanskim prisustvom kada razgovara sa svojim sljedbenicima, tvrdi se u optužnici.

NAJNOVIJE!