“Samo u ovom slučaju vidim šansu da je Danka živa”
Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva, MUP RS/Telegraf.rs

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i pokretač sustava “Pronađi me” istaknuo je da će istraga o nestanku Danke Ilić (2) ići u smjeru u kojem policija dobije informacije.

Kako je rekao, ono što sigurno znamo je da je područje pretraženo i taj dio, u kojem je uloženo mnogo truda da se dijete pronađe, više neće biti pod nadzorom, što je, kaže, dobro, jer će biti preusmjeren u drugom smjeru.

“Sada krećemo u taj operativni rad, odnosno sada se ispituju neposredni svjedoci. Puno stvari je kontradiktorno u samom predmetu, a specifičan je po tome što dijete ima 2 godine. Sam sustav je pokrenut nešto kasnije upravo iz tog razloga, jer je istaknuto i dojavljeno da je dijete samo otišlo negdje u tu šumu, a s obzirom na njegovu dob pretpostavilo se da nije moglo daleko”, pojašnjava Jurić.

Nakon prijave nestanka vrlo brzo je stigla policija, prvo s 25 službenika na teren, a kasnije i 200 ljudi, pripadnika žandarmerije, no, kako napominje, potraga nije dala rezultata.

“Moram reći da mi je te prve večeri bilo drago što dijete nije pronađeno, s obzirom na jako teške vremenske uvjete koji su vladali tu večer. Padala je kiša i bilo je jako hladno i bilo me strah da dijete te dobi neće preživjeti” nastavlja Jurić, piše Telegraf.

Svi se mogu nadati samo jednoj stvari

No, prošlo je još više vremena, a Igor je napomenuo kako su sada svi jako zabrinuti i mogu se samo nadati da je u pitanju samo jedno.

“Možemo se samo nadati, a ja ću iskreno biti sretan ako se neko javi za otkup djeteta, jer to je jedina šansa koju vidim da dijete bude živo ”, rekao je Jurić za TVCG.

Ističe da će ovaj slučaj, kakav god ishod bio, promijeniti sustav potrage za djecom u Srbiji.

“S ponosom mogu reći da su svi vrlo profesionalno pristupili novom načinu potrage za djecom. Mediji su svakih 30 minuta prekidali programe, Zračna luka Nikola Tesla objavila je na svim plakatima, a onda smo svi dobili SMS poruke. To je bilo malo problematično, ali radimo na poboljšanju”, rekao je i dodao da su svi taksisti u Srbiji koji imaju monitore u svojim vozilima javili da je dijete nestalo.

Podsjetimo, potraga za Dankom Ilićem (2) ušla je u peti dan. Ni jučerašnja potraga nije slavno završila unatoč višesatnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić posljednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka bila je odjevena u ljubičaste hlače, maslinastozelenu jaknu i kosu svezanu u rep.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare