Sin i otac zarobili i mučili invalide: Danima su ih držali bez hrane

Otac i sin iz Đurđe u Rumunjskoj optuženi su da su navodno zarobili osobe s invaliditetom, tukli ih i izgladnjivali.

Navodno su u zatočeništvu držali nekoliko osoba s invaliditetom, a jučer ujutro policajci su upali u prostor i zatekli nekoliko ljudi kako spavaju u nehigijenskim uvjetima, gladni i bez dokumenata.

Otac i sin kod sebe su držali osobne dokumente zarobljenika kako bi ih spriječili u eventualnom pokušaju bijega.

Na saslušanju u tužiteljstvu negirali su kaznena djela koja im se stavljaju na teret. Međutim, tužitelji imaju dovoljno dokaza koji potvrđuju da su njih dvojica prisiljavali nekoliko osoba s invaliditetom na rad, bez novca, odmora i hrane.

Na upit novinara Opservatorija optuženici nisu htjeli ništa reći, već su samo rekli da “ništa ne znaju”.

“Što se dogodilo, zašto ste ih zarobili? Što su vam rekli na saslušanju?”, bila su pitanja novinara.

“Nisam ništa napravio, nisam ništa ukrao. Ne znamo, idioti su nas odveli. Kažu da smo držali neke ljude, pa tko može nekoga držati vezanog?”, odgovorio je optuženi.

Žrtve su pronašli maskirani policajci u baraci u dvorištu. Prema nekim izvorima, žalbu je podnijela sestra čovjeka kojeg su osumnjičenici iskorištavali i slali u polje s ovcama.

U kući su pronađeni dokumenti zatočenih osoba, a šest je žrtava bilo prisiljeno brinuti se za životinje, sjeći drva ili raditi u polju.

Izvori navode da su žrtve danima držane bez hrane i premlaćivane.

Ispitivanje optuženih trajalo je više od sedam sati, a sada se čeka odluka suca hoće li im biti određen pritvor sljedećih 30 dana.

NAJNOVIJE!