Objavljene smjernice za ‘sigurniji seks’ usred širenja majmunskih boginja

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdali su smjernice za ‘sigurniji seks’ usred širenja virusa majmunskih boginja, pozivajući ugrožene skupine da poduzmu korake kako bi smanjili izloženost ovoj rijetkoj bolesti.

Objavljen u petak pod naslovom ‘Sigurniji seks, društvena okupljanja i majmunske boginje’, dokument CDC-a savjetuje partnerima da paze na “svaki novi ili neobjašnjivi osip ili leziju” na različitim dijelovima tijela, jedan od jasnih simptoma virusa majmunskih boginja.

Iako je agencija rekla da će cijepljenje protiv majmunskih boginja pružiti zaštitu, dodala je da bi trenutno ograničena ponuda doza mogla značiti da mu neki neće imati pristup.

Ukratko, CDC je predložio pojedincima da izbjegavaju “anonimni seksualni kontakt” i “privatne i javne seksualne zabave”, umjesto toga predlaže “virtualni seks bez osobnog kontakta”.

VIDI OVO: Jesu li majmunske boginje Božja kazna za homoseksualne aktivnosti?

Alternativno, ljubavnici također mogu “zajedno masturbirati na daljinu bez dodirivanja jedno drugoga i bez dodirivanja bilo kakvog osipa” ili “razmotriti seks u odjeći”, nastavlja se u dokumentu.

Više od 6000 infekcija majmunskim boginjama potvrđeno je u SAD-u od svibnja, s nerazmjernim brojem koji se javlja među homoseksualcima. Iako ostaje nepoznato širi li se virus prvenstveno samim spolnim odnosom ili samo kroz produljeni kontakt uključen u spolni odnos, čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je prošlog mjeseca da su muškarci “s više seksualnih” partnera istog spola posebno u opasnosti, prenosi Tribun.hr.

NAJNOVIJE!