Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da bi bolest X, koja još ne postoji, mogla uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od pandemije koronavirusa

Svjetski čelnici koji se ovog tjedna sastaju u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) trebali bi raspravljati i o zabrinutostima o potencijalu buduće hipotetske pandemije koja bi mogla uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Objasnili su i da se radi o budućoj hipotetskoj međunarodnoj epidemiji koju uzrokuje patogen za kojeg još nije poznato da uzrokuje bolest kod ljudi.

Nepoznati skup patogena iz kojeg bi se mogla razviti bolest X je velik, ali ograničen, navodi WHO te dodaje da je vjerojatno podrijetlo patogena X zoonoza.

Stručnjaci s Instituta John Hopkins objasnili su da takve vježbe služe za utvrđivanje snaga i slabosti zdravstvenog sustava te da je u povijesti bilo zabilježeno više takvih događaja.

“Nedavna pandemija koronavirusa naučila nas je da brzi odgovor može spasiti milijune života. Koordinacija javnozdravstvenog odgovora nije zavjera, to je jednostavno odgovorno planiranje”, objasnili su, piše Fortune.

Desničarski krugovi negativno su reagirali na temu sjednice

Na društvenoj mreži X proširile su se osude da su se svjetski čelnici sastati kako bi raspravljali o planovima za nametanje obveznog cijepljenja, ograničavanje slobode govora, pa čak i za planiranje pandemije.

PROČITAJTE: “Bolest X”: Britanski znanstvenici počinju razvijati cjepiva protiv nove pandemije

Bivša pomoćnica državnog tajnika za javne poslove Ministarstva financija SAD-a Monica Crowley objavila je tako na X-u da će “neizabrani globalisti na Svjetskom izabranom forumu održati panel o budućoj pandemiji” te da će im “upravo uoči izbora, nova zaraza omogućiti ponovno uvođenje lockdowna, ograničavanje slobode govora i uništavanje drugih sloboda. Zvuči nategnuto? Baš kao i ono što se dogodilo 2020. godine”.

Društvena mreža X ogradila se od njezinih tvrdnji.

NAJNOVIJE!