U popularnom crtiću prvi put spomenut LGBT par: “Konačno! Ovo me tako veseli”

Scena iz popularnog crtića Bluey je kod jednih roditelja izazvala oduševljenje, a kod drugih šok.

U popularnom australskom crtiću Bluey, koji se emitira na Disney+ i ABC Kids, prvi put je spomenut LGBT par.

U finalu treće sezone, u epizodi nazvanoj “The Sign”, gledatelji su primijetili suptilnu naznaku da Blueyjev prijatelj Pretzel ima dvije mame.

“Kad je moj zamorac pobjegao, mame su mi rekle da bi se mogao vratiti, ali nije”, kaže Pretzel u crtiću. Iako je mnogima ta kratka scena promaknula, dio gledatelja ju je ipak primijetio i pohvalio na društvenim mrežama.

“Kada sam prvi put pogledala epizodu, promaknulo mi je. Tek kad sam je ponovno pogledala s titlovima, primijetila sam da imamo naš prvi gay par. Mislim da je ovo bio jako lijep način za uvesti tu temu u crtić”, rekla je jedna Tiktokerica koja je na toj platformi pohvalila autore crtića.

“Konačno! Ovo me tako veseli”, “Bravo, to je bila jedina stvar koja je nedostajala u ovom crtiću”, “Ovo će toliko puno značiti mom sinu”, pišu drugi.

Epizoda je rasplakala djecu i roditelje. U samo tri sezone, koje se sastoje od sedmominutnih epizoda, psić Bluey i njegova obitelj osvojili su srca djece i roditelja iz cijelog svijeta, pa tako i mnogih u Hrvatskoj.

Posljednja epizoda treće sezone omiljenog australskog crtića, pod nazivom “The Sign”, traje 28 minuta i uspjela je rasplakati mnogu djecu, dok je pouka dirnula i mame i tate.

U ovoj epizodi Bluey i cijela njena obitelj slave vjenčanje tatinog brata Bandita. Bandit dobiva novi posao, što znači da se psići moraju preseliti, a trenutak kada Bluey shvaća da će napustiti svoj sadašnji život slama srce. Epizoda se zove “The Sign” i odnosi se na znak za prodaju postavljen ispred obiteljske kuće.

NAJNOVIJE!