Ukrajinci nisu sami u borbi protiv Rusa – Bog im s neba pomaže

Ukrajinci nisu sami u svojoj borbi protiv Rusa. Tvrde da im u ovom teškom vremenu s kojim se suočavaju Bog pruža pomoć.

Dok cijeli svijet gleda kako se ukrajinski narod hrabro bori protiv ruskih osvajača, mnogi izvještavaju o božanskim intervencijama sličnim onima koje su Izraelci imali kad su se borili protiv protivnika u Bibliji.

Ne možemo ni zamisliti tragedije koje se događaju diljem Ukrajine, ali u intervjuu koji otvara oči za CBN News The Global Lane, direktor CBN-a u Ukrajini Kostyantine Lytvynenko podijelio je nevjerojatne priče o božanskim susretima koje je ukrajinski narod doživio tijekom borbe s ruskom vojskom.

Munja s neba

Lytvynenko je podijelio priču o čovjeku čiji je sin služio u ukrajinskoj vojsci. Čovjek mu je ispričao da su jedne noći, kada su vojnici branili svoje položaje, otkrili da po njih dolaze mnogi tenkovi Ruske Federacije i druge mobilne jedinice. Mladić je nazvao svog tatu i rekao mu da se moli za njih. ‘Tata, moraš se odmah moliti. U situaciji smo’, rekao je Lytvynenko.

Čovjek je odmah pozvao članove njihove crkve i svi su počeli moliti za ovu hitnu molitvenu potrebu. Ubrzo se sin javio i rekao: ‘Dogodilo se neko čudo. Izgledalo je kao napad (na Ruse) iz svemirskog broda. Bila je neka vrsta munje s neba’, rekao je Lytvynenko za CBN News. “I iskre su se širile posvuda.”

To je definitivno bio odgovor na njihove molitve jer čim je bilo jutro ukrajinski vojnici su saznali da su ruski tenkovi i druge mobilne jedinice uništeni. “Svi ti vojnici su mislili da je to možda učinjeno nekakvim oružjem za koje nismo znali”, rekao je Lytvynenko. “Bila je to samo Božja intervencija.”

Vojnici su se okrenuli jedan protiv drugoga

To nije bilo sve, Lytvynenko je rekao da je čuo još jedan incident od prijatelja koji je rekao: “’Molili smo se da se oni (Rusi) počnu opirati jedni drugima. Da se neprijatelj odupre neprijatelju.’” To zvuči baš kao incident u Bibliji u 2. Ljetopisa 20 gdje su neprijatelji kralja Jošafata napali sami sebe nakon što je Bog zbunio neprijatelja. Upravo se to dogodilo jer Lytvynenko kaže da su Rusi napali vlastite tenkove i uništili ih.

U ovim kritičnim trenucima, mi Kristovi vjernici moramo se okupiti i nastaviti moliti za zaštitu Ukrajine i njenih građana. Lytvynenko je zamolio ljude da se mole za njegovu obitelj, kao i za druge kršćanske radnike i narod Ukrajine.

Rekao je: “Molite se da bismo mogli čuti Boga u ovom vremenu”, rekao je. “Najdeficitnija stvar u našoj zemlji sada je mir u našim srcima. Da naš Bog, koji je Knez mira, podari mir našim srcima… Da možemo biti svjetlo, toplina i ljubav, i ruka Božja drugim ljudima koji su u potrebi.”

“Molite se da u ovo vrijeme budemo aktivni članovi Kristova Tijela”, dodao je Lytvynenko. “Da ne bismo samo sjedili i bojali se za svoje živote. Da bismo bili produktivni u izgradnji kraljevstva.”

Možemo li izdvojiti malo vremena i pomoliti se za mir u Ukrajini. Nemojmo samo gledati vijesti i pričati o njihovoj patnji, nego se uključimo i molimo Boga Svemogućeg da zaustavi rat te da zavlada mir i sloga.

NAJNOVIJE!