Zelenski: “Veliki i Jedini Bože, spasi našu Ukrajinu!”

Zelenski je u svojoj poruci za Uskrs rekao da se moli velikom i jedinom Bogu da zaštiti i spasi Ukrajinu od svakog zla. 

U poruci povodom obilježavanja pravoslavnog Uskrsa u nedjelju, ukrajinski predsjednik je rekao da vjeruje “u novu pobjedu Ukrajine” i da “njihova zora uskoro dolazi”.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina “podnosi mračna vremena”, ali je obećao da njegovu zemlju “neće uništiti nijedna horda ili zlo”.

Također se moli “velikom i jedinom Bogu” da zaštiti i spasi Ukrajinu.

“Podnosimo mračna vremena. Na ovaj svijetli dan većina nas nije u svijetloj odjeći. Ali borimo se za svijetlu ideju. Sa strane svjetla. A istina, ljudi, Gospodin i sveta nebeska svjetlost su na našoj strani”, rekao je.

Zelenski kaže da je cijela zemlja ujedinjena u molitvi

Zelenski je rekao da je cijela zemlja ujedinjena u molitvi za spas Ukrajine.

“Svi se molimo posljednja dva mjeseca. A za Kristovo uskrsnuće, koje simbolizira veliku pobjedu života nad smrću, svatko od nas traži od Gospodina jednu stvar. I govori iste riječi nebu.”

“Riječi velike i ujedinjene molitve. Veliki i Jedini Bože! Spasi našu Ukrajinu!”, rekao je.

Zelenski je rekao da Bog neće zaboraviti gradove poput Buče i Mariupolja koje je razorio rat, kao ni “sve one koji su preživjeli brutalne zločine”.

VIDI OVO: Molitva za mir u Ukrajini

Iako su Ukrajinci ispunjeni “bijesom” zbog invazije, on je tražio da je Bog “pretvori u snagu dobra da pobijedi sile zla”.

Zelenski je nastavio: “Dragi Ukrajinci! Prošle godine smo proslavili Uskrs kod kuće zbog pandemije. Ove godine također slavimo Kristovo uskrsnuće ne kao prije. Zbog drugog virusa. Zbog kuge zvane rat.”

“Svjetlo će pobijediti tamu”

“I prošlogodišnju i sadašnju prijetnju spaja jedna stvar – ništa ne može pobijediti Ukrajinu.”

„Veliki blagdan danas nam daje veliku nadu i nepokolebljivu vjeru da će svjetlo pobijediti tamu, dobro će pobijediti zlo, život će pobijediti smrt, i stoga će Ukrajina sigurno pobijediti!”

“A na Uskrs, molimo Boga za veliku milost da ostvarimo naš veliki san – ovo je još jedan veliki dan – dan kada će u Ukrajinu doći veliki mir. A s njim – vječna sloga i blagostanje.”

NAJNOVIJE!