Žena koja je rođena kao muškarac postala Miss Portugala: “Ljubav je jača od neznanja”

"Ponosna što sam prva transrodna žena koja se natjecala za titulu Miss Universe Portugala."

Marina Machete, žena koja je rođena kao muškarac osvojila je titulu Miss Portugala i postala prva transrodna žena kojoj je to u ovoj zemlji pošlo za rukom.

Machete je 28-godišnja stjuardesa i prva transrodna žena koja je pobijedila na izboru za Miss Portugala, a takmičit će se s drugom transrodnom ženom za titulu Miss Universe u Salvadoru.

Na ovaj način, izbor za Miss Universe 2023, koji će se održati 18. novembra u San Salvadoru ući će u povijest kao prvi izbor ovog tipa s najmanje dvije transrodne sudionice.

“Ponosna što sam prva transrodna žena koja se natjecala za titulu Miss Universe Portugala. Godinama nisam mogla sudjelovati, a danas sam ponosna što sam dio ove nevjerojatne grupe finalista”, napisala je Machete na društvenim mrežama danima prije pobjede.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

Machete je bila je predstavnica grada Palmela, u Setubalu, odakle je porijeklom. Aktualna misica se istakla po zalaganju za zaštitu prava životinja, a kako prenosi portugalski list Publico, pored osvojene krune, pobijedila je i u kategoriji koja izdvaja najsigurnijeg kandidata.

Za Machete, njeno sudjelovanje na natjecanju dokazuje da je “srećom, posebno u slučaju njene obitelji, ljubav jača od neznanja”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

Ljetos je Rikkie Kollé također ušla u povijest Nizozemske postavši prva trans žena koja je osvojila titulu Miss zemlje. Proglašavajući je pobjednicom, žiri je naveo da 22-godišnja djevojka “ima snažnu priču s jasnom misijom”.

NAJNOVIJE!