Vojni kapelan otpušten jer je propovijedao o seksualnom nemoralu kao grijehu

Bivši vojni kapelan želi uključiti vjernike u svoju borbu za vjersku slobodu. Curt Cizek propovijedao je o seksualnom nemoralu kao grijehu, a to ga je kaže dovelo do otpuštanja iz vojske.

Ovaj kršćanin kaže da nikada nije bio kažnjen zbog propovijedanja sve do propovijedi koju je održao novacima 2013. godine u zrakoplovnoj bazi Lackland.

Ta propovijed je uključivala biblijsko razmatranje o seksualnom nemoralu kao grijehu, a posebno se osvrnuo na seksualne odnose izvan braka.

“Poruka se odnosila na grijeh za koji mislimo da nije toliko loš”, rekao je Cizek. „Ako imate spolni odnos s osobom s kojom niste u braku, tada to morate prestati. Rekao sam, ‘znate, ponekad kršćanska crkve stječe reputaciju predrasuda jer spominje jedan grijeh, homoseksualnost, a onda zatvaramo oči i ne govorimo ništa o heteroseksualnom grijehu, što je je licemjerno.”, poručio im je vojni kapelan, prenosi Faithwire.

VIDI OVO: Seksualni nemoral koji Bog kažnjava

Lezbijska pripravnica se žalila na propovijed

“Ubrzo nakon toga saznao sam da se lezbijska pripravnica žalila na propovijed”, rekao je Cizek. ”Žalila se da sam rekao kako će svi homoseksualci izgorjeti u paklu. Ne znam koju je propovijed slušala, jer to nisam propovijedao taj dan.”

2.500 pripravnika čulo je propovijed toga dana, a Cizek kaže da se, koliko mu je poznato, žalila samo jedna osoba.

Sada kada je otpušten je u velikim problemima. S gotovo 30 godina radnog staža, od kojih gotovo 20 aktivnih, ne može u mirovinu iz zrakoplovstva. Cizek kaže da, bez obzira na gubitak od više od milijun dolara mirovine i zdravstvenih naknada, vidi veći problem.

“Čak i da sam rekao ono što je rekla da sam rekao, Prvi amandman mi jamči pravo na propovijedanje i poučavanje u skladu s mojim vjerskim uvjerenjima”, rekao je Cizek. “Ili vjerujemo da svi imaju prava na Prvi amandman ili ih mi nemamo.”

“Sve što želi činiti je služiti Bogu i svojoj zemlji”, poručio je Cizekov odvjetnik Paul Platte.