Vozač je prošao kroz crveno i usmrtio ova dva brata – obitelj treba naše molitve

Kad je neoprezni vozač prošao kroz crveno svjetlo i izazvao nesreću, obitelj je bila uzdrmana. Nesreća je okončala živote 13-godišnjeg Chrisa Amaya-Pinede i njegovog 2-godišnjeg brata Damiana Amaya-Pinede.

A sada, preživjelim članovima obitelji potrebne su sve molitve koje mogu dobiti kako bi im pomogli da krenu naprijed suočeni s ovom strašnom tragedijom.

Postoje trenuci kada se podsjetimo da se cijeli naš život može promijeniti u samo djeliću sekunde. A ova srcedrapajuća priča služi kao jedan od tih podsjetnika.

Jureće vozilo je prošlo kroz crveno i izazvalo nesreću

Na dan kada se dogodila tragedija 35-godišnja Debbie Amaya vodila je svoju kćer Jade (16) i dvojicu sinova Chrisa (13) i Damiana (2) kod bake. Ali prije nego što je obitelj uopće stigla, jureće vozilo prošlo je kroz crveno svjetlo i izazvalo nesreću.

Neoprezni vozač udario je u Debbien SUV tako snažno da je gurnuo vozilo više od 9 metara prije nego što ga je udario u ogradu i parkirani automobil. Zbog velike štete svi u SUV-u su teško ozlijeđeni.

Vozač koji je prošao kroz crveno i skrivio nesreću udario je u još nekoliko parkiranih automobila. Vozilo je tada “buknulo”, nakon čega je muškarac iskočio i pobjegao s mjesta nesreće. Prije nego što je pobjegao, svjedokinja tvrdi da je kratko razgovarala s njim.

“On kaže: ‘Ubio sam tu djecu? Ja sam ih ubio?’ i ja sam rekla ‘Da’, kazala je svjedokinja.

Majka i djeca su bili teško ozlijeđeni 

Debbie Amaya i sva njezina djeca zadobili su ozbiljne teške tijekom nesreće. Jade je pretrpjela najmanju štetu i liječnici su Debbie pustili da se oporavlja kod kuće nakon nekoliko operacija. Nažalost, dvojica dječaka nisu preživjela.

13-godišnji Chris Amaya-Pineda preminuo je vrlo brzo nakon nesreće. 2-godišnji Damian Amaya-Pineda borio se koliko je mogao u bolnici. Ali na kraju je podlegao ozljedama tjedan dana kasnije. I razumljivo je da je ovaj razarajući gubitak ostavio obitelj uzdrmanu.

“Mama nikada ne bi trebala pokopati svoju djecu”, žalila se Debbie nakon izlaska iz bolnice. “I toliko me boli što nisam izgubila samo jedno dijete. Izgubila sam dva sina.”

Tjelesne ozljede će zacijeliti. Ali trauma i bol u srcu trajat će beskonačno dugo. Mario Pineda jedini nije bio u terencu kada je vozač prošao kroz crveno i izazvao nesreću. To je zato što je bio na poslu. A sada se bori s realnošću da je u trenu izgubio pola obitelji.

16-godišnja Jade bori se s osjećajem krivnje, pitajući se zašto je ona preživjela, a njezina braća nisu.

“Čak mi je rekla da se osjeća loše jer je preživjela”, objasnila je njezina majka Debbie. “Rekla sam joj da se ne osjeća tako… Nedostaju joj braća.”

A Debbie se bori s osjećajem odgovornosti za nesreću, iako ju je skrivio neoprezni vozač koji je prošao kroz crveno svjetlo.

“Nisam to vidjela”, rekla je plačući. “Nisam vidjela da dolazi.”

Podrška za obitelj slomljenog srca

Voljeni članovi obitelji Amaya-Pineda udružili su se kako bi ih podržali u trenutku njihove tuge, pokrenuvši akciju prikupljanja sredstava za pokrivanje troškova pogreba, medicinskih troškova itd. A prijatelji, obitelj i stranci preplavili su stranicu donacijama, skupivši preko 85.000 dolara u samo nešto više od tjedan dana. I dok je pred njima još dug put, dobrota je puno značila ožalošćenoj obitelji.

“Obitelj Amaya i Pineda žele da svi znate koliko njeguju i cijene sve vaše molitve, ljubav i podršku”, napisala je Debbiena sestra.

Iako je prikupljeni novac svakako blagoslov u ovom teškom vremenu, neće izbrisati ogroman gubitak koji su doživjeli. Upravo zato svi trebamo podići ovu obitelj u molitvi. Neka se obrate Bogu u svojoj tuzi i neka nađu utjehu u činjenici da, zbog Isusa Krista, smrt nije konačna!