Vrijeme s Bogom treba biti najvažnija stvar u našem životu. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati“. (Matej 6, 33) 

Nakon što sam stavila sina na spavanje, počela sam razmišljati o stvarima koje bih mogla obaviti u sat i pol vremena koje imam na raspolaganju. Sjetila sam da bih mogla raditi na projektu kojeg mi je Bog stavio na srce. 

To djeluje u potpunosti bezazleno i kao pokazatelj poslušnosti, zar ne? Dok sam prilazila računalu, začula sam Gospodnji glas: „Sjedni sa mnom i nakon toga me posluži“. 

Za nekoga tko ima moj tip osobnosti, sjesti s Bogom kako bih Ga poslužila može biti vrlo težak izbor za donijeti. Jednostavno, dio mene je da moram raditi, to me određuje, stoga mi predstavlja velik izazov kada samo trebam biti. Borite li se i vi ikada s ovime?

Želimo služiti Bogu, činiti sve stvari koje je On stavio u naša srca i iskusiti izvrsne stvari koje Bog čini na tim mjestima i dok provodimo vrijeme s Njime. Iako i dalje nisam sigurna kako je to ostalo tako dugo neprimijećeno, no u mome životu postoje razdoblja koji su savršeni primjeri. 

Vrijeme s Bogom je važnije od rada na bilo čemu za Njega

Dok sam sjedala u svoj udoban naslonjač, s bilježnicom, Biblijom i laptopom u rukama, trebala sam odlučiti u tom trenutku da je sjedenje s Gospodinom i učenje od Njega znatno važnije od rada na bilo čemu što služi Njegovom kraljevstvu. 

Neobično je koliko je to zapravo izbor. Sjećam se da sam, nakon što sam odložila laptop, počela razmišljati o jednom pitanju: zašto je vrijeme provođenja s Gospodinom toliko važno? 

Može ”zašto” se odnosilo na ovo: ne možemo služiti Bogu iz pustoši naših duša. Matejevo evanđelje 6, 33 govori o tome da ”Tražimo stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će nam se ostalo dodati”. Ostale stvari su hrana, voda i odjeća. No isto tako, te ostale stvari su i hrana za naše duše, pokrivalo zaštite, mudrost i znanje koje Bog želi podijeliti s nama, koje možemo iskusiti samo ako provedemo vrijeme s Njim. Nije li to izvanredno? 

Bog samo želi naše vrijeme, a zauzvrat će nam dati istinu koja nam daje život. 

VIDI OVO: Molitva u tajnosti: Tri korisna savjeta za molitvu nasamo s Bogom

Isus se povlačio na samotna mjesta

Stoga, kako započeti provoditi vrijeme s Bogom kada je naš popis obaveza duži nego što bismo to željeli priznati? Tako što ćemo se ugledati na Isusa.

U Lukinom evanđelju 5, 16 piše kako se Isus povlačio u samotna mjesta kako bi molio. Isus, ne drugi zajedno s njime. Isus je provodio vrijeme nasamo sa svojim nebeskim Ocem.

Ako je Isus, Spasitelj svijeta, bezgrješni Božji Sin, učinio svojim prioritetom biti nasamo sa svojim Ocem prije nego što će služiti ljudima, koliko je to tek važnije za nas? 

U tim dijelovima Biblije zaista možemo vidjeti koliko često mi sami kompliciramo naš odnos s Bogom. Naša moderna, amerikanizirana kultura znatno je otežala provođenje vremena s Isusom. 

Iskreno i sama često upadam u tu zamku. Zbog toga, upadam u razdoblja kada služim prazne duše, kada je sve ono što trebam učiniti jednostavno slijediti primjer Onoga koji je umro za mene: povući se u osamu, moliti, slušati i nakon toga služiti. 

VIDI OVO: 4 načina kako pronaći vrijeme za Boga ako imate djecu

Tko ovih dana ima vremena za sjedenje u tišini s Bogom?

U Bibliji ćemo nebrojeno puta vidjeti razloge zbog čega je krucijalno provođenje vremena nasamo s Ocem, no tu istinu trebamo staviti na djelo. Djelo je da sjedimo u tišini s Ocem i Njegovom Riječju. To djeluje suprotno onome što naša kultura zastupa i na što nas poziva. No Bog nas poziva na to da sjednemo s Njime u tišini.

Tko ovih dana ima vremena za sjedenje u tišini? Oni ljudi koji to učine svojim prioritetom. Vaša tišina može izgledati malo drugačije od moje, no to je i dalje odluka iz poslušnosti. Tišina može biti molitva za vrijeme trčanja, molitva za vrijeme sjedenja u omiljenom stolcu, molitva za vrijeme prometne gužve. 

Moja molitva za vas i za mene jest da pronađemo više vremena za provođenje s Gospodinom u tišini, prije nego što skočimo spremi služiti Ga. Trebamo stajati čvrsto u istini, jer kada su naša srca ispunjena istinom, znanjem i Kristovom ljubavlju, samo tada ćemo moći na najbolji način služiti Bogu.

Autorica: Chelsey DeMatteis; Izvor: Crosswalk.com