NaslovnicaDuhovnostZa Boga ne postoje prepreke i ograničenja

Za Boga ne postoje prepreke i ograničenja

Za Boga ne postoje prepreke niti ograničenja. On je sveprisutan i svemoguć. Ako Mu budemo poslušni, On će se boriti za nas i osigurati pobjedu.

“Gle, ja sam Jahve, Bog svakoga tijela! Meni ništa nije nemoguće!” (Jeremija 32, 27)

Iako znamo da je Bog svemoguć, ponekad se prema njemu odnosimo kao da je čovjek. Problemi s kojima se svakodnevno susrećemo ponekad su preveliki za nas, ali umjesto da ih predamo Njemu, brinemo se o njima kao da nemamo Boga.

Je li Bog sposoban pobrinuti se za naše potrebe?

Naravno! Pitanje nije u Božjoj sposobnosti, radi se o našem povjerenju. Pravo je pitanje: “Vjerujemo li Bogu da se brine o našim potrebama?” Umjesto da se brinemo kako će se situacija odvijati, trebamo vjerovati Bogu da će to riješiti. Metode koje je odabrao nisu naša briga.

Prečesto pokušavamo učiniti da Bog djeluje u skladu s našim planovima i rasporedom. Kada Bog odluči raditi u našem životu na drugačiji način, mi Ga preispitujemo, umjesto da vjerujemo u Njegov plan.

Njegovi putovi i Njegove misli su iznad naših (Izaija 55, 9). Umjesto da brinemo o okolnostima i poteškoćama u našem životu, trebamo pustiti Bogu da bude Bog. Trebamo Mu samo vjerovati.

VIDI OVO: Što je Isus mislio kad je rekao: “Bogu je sve moguće?”

Za Boga ne postoje prepreke

Sjedi na svome prijestolju. Ima sve pod kontrolom. Zapamtite, neke borbe su da vas pripreme za borbu koja je pred vama. Tako postajete jači i mudriji. Primjerice, kada se David kao dječak borio protiv lava i medvjeda, to ga je pripremalo za kasniju borbu s Golijatom. Ti testovi su poslani da mu pokažu da s Bogom može sve. Morao se pouzdati i vjerovati Bogu. Jer naša borba nije u našoj snazi, već u Božjoj.

Kada se usredotočimo na Boga, On ima način da probleme našeg života učini minijaturnim. Sveprisutan je i svemoguć. Bori se za nas i sposoban je pobijediti sve što dolazi protiv nas. Dobit ćete pobjedu ako dopustite Bogu da vodi vašu bitku i hodite u poslušnosti Njemu i Njegovoj Riječi!