Svemir je mnogo veći nego što su znanstvenici u početku mislili. To je novo otkriće čovjeka koje je oduvijek bilo dio onoga što Biblija govori.

Sudeći po novoj analizi Hubble Space Telescope izvještaja, postoji deset puta više galaksija u svemiru nego što se ranije govorilo – oko 2 trilijuna njih, umjesto 200 milijardi.

“Propuštamo ogroman broj galaksija zato što su vrlo slabo vidljive i udaljene”, rekao je u izjavi Christopher Conselice, profesor astrofizike na Sveučilištu Nottingham u Engleskoj, autor i voditelj istraživanja.

“Broj galaksija u svemiru je osnovno pitanje astronomije, i zadivljuje um da još 90 posto galaksija u kozmosu se tek treba istražiti. Tko zna kakva svojstva ćemo pronaći kada proučavamo ove galaksije sljedećom generacijom teleskopa? ”

Biblija u stvari podupire ovo novo istraživanje. Apologetska služba Odgovori u Postanku (Answers in Genesis) je skoro objavila članak prilagođen iz knjige Dr. Jasona Lisle, “Preuzimanje astronomije” (Taking back astronomy).

Lisle ukazuje na nekoliko mjesta u Bibliji da je svemir “rastegnut” ili proširen.

Primjerice, u Izaiji 40,22 stoji da Bog “Kao zastor nebesa razastro, kao šator za stan razapeo”. Ovo ukazuje da se svemir proširio od vremena svog nastanka. Bog ga je rastegao. On ga je proširio – a možda ga i dalje proširuje.

“Odgovori u Postanku” ukazuje da su u stvari sekularni znanstvenici nekada vjerovali da je svemir vječan i nepromjenjiv. Ideja o svemiru koji se proširuje bi bila smatrana besmislicom od strane znanstvenika u prošlosti.

Conselicovo istraživanje dolazi na sličan zaključak.

“Ovi rezultati su moćan dokaz da se dogodila važna evolucija galaksija tijekom povijesti svemira, što je dramatično umanjilo broj galaksija zbog međusobnog spajanja – zbog čega je njihov ukupni zbroj manji. Ovo potvrđuje takozvanu strukturu odozgo prema dolje u svemiru.”, objasnio je Conselice.

IZVORCBN News