Sve zapreke ćeš savladati na svom putu pomoću molitve

Bit ćemo sposobniji učitelji drugima i manje izloženi vjetrovima nauke, ako se trudimo ispravno razumjeti riječ Božju. Kako je Duh Sveti autor svetih Pisama, On jedini nas može poučiti da ih ispravno shvatimo i zato uvijek tražimo Njegovo vodstvo.

Kada je prorok Daniel trebao protumačiti Nabukodonozorov san. Što je učinio? Najozbiljnije se molio da mu Bog otkrije viđenje. Apostol Ivan je u svom viđenju na Patmosu vidio knjigu zapečaćenu sa sedam pečata za koju se nitko ne nađe dostojan otvoriti je ili pogledati je.

Konačno je knjigu otvorio Lav iz potomstva Judina, koji je jedini dostojan otvoriti je. Prije toga je napisao: »Snažno sam plakao«. Ivanove suze i molitve su bili ključevi kojima su se zapečaćene knjige otvorile.

VIDI OVO: 5 prepreka zbog kojih molitve ostaju neodgovorene

Zato, ako želiš sebi i drugima biti od koristi i biti »ispunjen poznajem Božje volje sa svom mudrosti i duhovnom razboritosti«, sjeti se kako je molitva najbolja pomoć: razumjet ćeš san i njegovo značenje kao i Daniel, ako si tražio od Boga.

Kao Ivan ćeš vidjeti sedam odriješenih pečata dragocjenih istina. Kamen se ne lomi bez teškog udara čekića, a klesar mora često klečati. Koristi čekić marljivosti, a koljena vježbaj molitvom. Nema ni jednog kamena u nauci Otkrivenja koji se neće razletjeti u komadiće pod djelovanjem molitve i vjere.

Sve zapreke ćeš savladati na svom putu pomoću molitve. Razmišljanje i razboritost su slične čeličnim klinovima kojima su istine učvršćene, ali je molitva snažna poluga koja pomaže otvoriti željezna vrata tajni kako bi dokučili skriveno blago.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!