Zar je Bogu išta nemoguće?

Mnogi misle da Bog nije u stanju riješiti njihov problem, ali zar je Bogu išta nemoguće? Njemu ništa nije preveliko ni preteško.

U životu postoje mnoge situacije za koje bismo mogli reći: “Nema šanse da se to ikada dogodi!”, ali što ako se te stvari mogu dogoditi? Naš um ne može shvatiti opseg onoga što Bog može učiniti.

“S kime ćete mene usporediti, tko mi je ravan?” – kaže Svetac. (Izaija 40, 25)

Bog se ne može uspoređivati ​​ni s čim i ni s kim. Stvorio je nebo i zemlju, tebe i mene. Izaija 40, 26 kaže: “Podignite oči i gledajte: tko je to stvorio? Onaj koji na broj izvodi vojsku njihovu i koji ih sve zove po imenu.”

Božja moć je nezamisliva i neusporediva. Tko smo mi da ograničimo ono što On može učiniti?

Jer ono što je ludost Božja mudrije je od ljudi i ono što je slabost Božja jače je no ljudi. (1. Korinćanima 1, 25) 

Zar je Bogu išta nemoguće?

Nedostaje li vam vjera u Božju moć da djeluje u vašoj situaciji? Jeste li ograničili svoja očekivanja od Boga na temelju onoga što možete shvatiti?

“Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli.” (Izaija 55, 9)

Ne možemo shvatiti Božje djelovanje, jer su Njegovi putevi iznad naših puteva. Bog ima ogromnu moć, pa zašto bi ograničio svoje puteve na našu razinu? Bog nas vodi kroz nemoguće situacije, tako da se vidi Njegova moć. Trebali bismo slaviti Boga kada se nađemo u situaciji u kojoj se čini da nema nade, jer to su trenuci kada se Bog želi pokazati na djelu u našem životu.

U Ivanu 11 vidimo kako Isus čini nemoguće. Uskrisuje čovjeka po imenu Lazar koji je već 4 dana bio mrtav. Svi oko Isusa nisu vidjeli nadu za Lazara. Njihovi umovi nisu mogli ni shvatiti kako je Isus uskrsnuo.

Kaže mu pokojnikova sestra Marta: “Gospodine, već zaudara. Ta četvrti je dan. Kaže joj Isus: “Nisam li ti rekao: budeš li vjerovala, vidjet ćeš slavu Božju?” (Ivan 11, 39-40).

Isus tada poziva Lazara da izađe, a Lazar izađe živ.

Ne ograničavajte Boga!

Kao što je Bog bio sposoban učiniti čudo s Lazarom, On može učiniti isto u vašem životu. Jedino što trebate učiniti da biste vidjeli Božju slavu je vjerovati i poduzeti korak vjere.

Mnogima nije palo na pamet da bi Isus mogao uskrsnuti Lazara iz mrtvih, ali jeste. Hoćete li vjerovati da je Bog sposoban učiniti nemoguće?

Bog je već učinio nevjerojatna čuda u svačijem životu i nastavit će to i dalje. Njegov je posao činiti nemoguće, a naš je posao vjerovati. Vjerujte da će Bog učiniti nemoguće, bez obzira koliko nemoguća bila vaša situacija. Ne ograničavajte Ga!

PROČITAJTE JOŠ: