Zašto Baby Lasagna često pokazuje znak rogova?

Nije nam jasno što Baby Lasagna ovakvim pozdravima rogovima želi postići, niti kome se namjerava svidjeti.

Baby Lasagna na svojim javnim nastupima često pokazuje znak rogova. Mnogi to s pravom povezuju s nečim demonskim. Kako se to uklapa u njegovo svjedočanstvo da je predani kršćanin? I što doista znači ovaj pozdrav?

Neki smatraju da je ovaj pozdrav, kako ga on prikazuje, znak odanosti „rogatom bogu“, pripadnika sotonističkog kulta, odnosno pozdrav Sotoni.

Američki Znak ‘Devil’s horns’ (đavolskih rogova) koriste i pojedinci glazbenog smjera, uglavnom pristalice heavy metala. Kao pozdrav ga je afirmirao Ronnie James Dio, američki heavy metal pjevač i tekstopisac, frontman poznatih glazbenih bandova, Rainbow i Black Sabbath.

Iako se ‘rogata ruka’ zove ‘devil’s horns’ (vražji rogovi), ima tumačenja da taj znak (i pozdrav) ne predstavlja Sotonu, nego je znak heavy metalaca.

Na našim prostorima ovakvi rogovi nisu uobičajen pozdrav te se češće vezuju uz sotonizam nego uz rock kulturu.

Ovo je pozdrav I Love You (Volim te), Foto: Reddit

S druge strane, “znak rogova” kada su u njemu prisutni palac, kažiprst i mali prst dio je američkog znakovnog jezika za gluhe osobe koji se iz Sjeverne Amerike proširio i na druge krajeve svijeta. Znak predstavlja tri slova – I, L i Y koja su početna slova fraze “I Love You” (Volim te).

Nije nam jasno što Baby Lasagna ovakvim pozdravima rogovima želi postići, niti kome se namjerava svidjeti – svijetu ili Bogu. Možda želi fanovima poručiti da ih voli?

U svakom slučaju, križ oko vrata, svjedočanstvo o vjeri u Boga i pozdrav s rogovima jednostavno ne idu zajedno.

Isus je rekao: “Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati.” (Luka 6,24)

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!