Zašto Bog dopušta opakima da žive dugo, dok pravednici umiru mladi?

Mnogi od nas se pitaju zašto je zlim i opakim ljudima dozvoljeno da napreduju, uspijevaju i žive dugo, dok pravednici i oni koji čine ispravno često umiru mladi.

Iako to djeluje nepravedno, razlog zbog čega se to događa će biti iznenađenje za mnoge kršćane.

To se događa zbog Božje dobrote

Da, zbog Božje dobrote. Nekada sam se pitao u vezi ovoga. Čujem priče o opakim ljudima, onima koji čine loše i varaju ljude uvjeravajući ih da je to što čine ispravno, uz to napredujući. Sa druge strane, čujemo priče o ljudima koji žele dobro i čine sjajne stvari u službi za Boga, a opet često ostaju gladni.

Čak nam i Biblija pokazuje priče o tim nepravdama. Čitamo o Ivanu Krstitelju koji je bio obezglavljen od strane čovjeka na visokoj poziciji. Čitamo kako su Iliju čudesno hranili gavrani, anđeli i sirota udovica dok se borio protiv uvažene varalice naroda, Izabele.

I sigurno smo čitali o Isusu Kristu koji je bio nepravedno gonjen, ismijavan, izdan i osramoćen, zbog napada poštovanih religioznih vođa.

Pa kako možemo reći da se to događalo zbog Božje dobrote? Kako to možemo nazvati “Božja dobrota”, da opaki napreduju, dok pobožni umiru nepravedno tretirani, siromašni i mladi?

VIDI OVO: Je li vrijeme naše smrti unaprijed određeno?

Božja milost za opake je Spasenje

Prijatelji, moramo mati na umu da je Gospodnja volja za sve ljude da se spase i dođu spoznaji istine (vidjeti 1. Timoteju 2,4). Zbog ove želje Bog dopušta da se ovakve stvari događaju.

Bog dopušta opakim ljudima da žive dugo, kako bi im netko donio Evanđelje. 2 Petrova 3,15 kaže: “A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte.”

Ako im Bog pruža strpljenje za njihovo spasenje, moramo se nadati, moliti i dijeliti Evanđelje s njima da bi se i oni spasili.

VIDI OVO: Ljudska duša nakon smrti: Što se s njom događa?

A što je sa smrću pravednih?

Nakon saznanja da Bog pruža svoju milost opakima da bi se spasili, moramo zatim razumjeti da Bog želi pravedni ostanu pravedni do smrti. Zbog svoje ljubavi, On štiti svoj narod od zla koje bi moglo pasti na njih.

“Pravednik gine, i nitko ne mari. Uklanjaju ljude pobožne, i nitko ne shvaća. Da, zbog zla uklonjen je pravednik da bi ušao u mir.” (Izaija 57,1-2)

Neki ovo mogu rastumačiti kao brutalno, ali je u stvari milosrdno. Razmislite o bolima ovoga svijeta i njegovoj zloći i usporedite to sa ljepotom Božjeg prisustva u raju. Prilično sam siguran da su naša usnula braća u Kristu već sretna s njim u njegovoj prisutnosti.

Ovo ipak ne smije biti razlog da želimo umrijeti prije određenog vremena. Moramo služiti Bogu u našoj generaciji prije nego što nas On pozove kući (vidite Djela 13,36). Zapamtite, Krist je rekao, “Dovršeno je” prije nego što je predao svoj duh u Božje ruke i izdahnuo. (vidite Ivan 19,30; Luka 23,46)

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!