Grijeh brinuti
Foto: Unsplash

Grijeh je brinuti se. Sramota je bojati se. Neispravno je dopustiti si slom živaca zbog glupih strahova koji zapravo pred Bogom nisu utemeljeni.

Jeste li naučili lekciju da stavite svoje potpuno i savršeno pouzdanje u Isusa? Ne kažem da ćete biti u stanju lijeno sjediti i pjevati dok godine dolaze i prolaze. Ne vjerujem da možete sjediti na mostu samozadovoljstva i promatrati vode rijeke života koje protječu ispod njega.

Postoje bitke koje se trebaju zadobiti. Postoje pitanja na koje se treba odgovoriti. Postoje problemi koje je potrebno riješiti. Postoje dani u kojima ćete se trebati susresti s neprijateljem duše i svladati ga na bojnom polju iskustva.

Ono što ovdje želim reći je ovo: Ne trebate se bojati u vezi s ishodom. Duž vašega hodočasničkog puta Gospodin će vas čuvati i krijepiti.

VIDI OVO: Zašto se brineš? Zašto se plašiš? Nije li Gospodin obećao da će te izbaviti?

Kažem ti, kršćanine, grijeh je brinuti se. Vjerujem da je sramota bojati se. Neispravno je dopustiti si slom živaca zbog glupih strahova koji zapravo pred Bogom nisu utemeljeni. On nije obećao da će te sačuvati od oluje, nego je obećao da se te sačuvati u njoj. Nije rekao da će te sačuvati od svih kušnji, nego je izjavio da ćeš u svemu sjajno pobijediti.

Mi đavlu dopuštamo da nas previše lako vara. Na vrhu visoka jarbola moramo izvjesiti kraljevsku zastavu i neka povjetarac ponosno širi vijest da smo djeca Božja i da imamo božansku zaštitu i vodstvo dano nam u životu.

Hvala Bogu za to! Mi smo nasljednici Božji i sunasljednici Isusa Krista.

Autor: Charles S. Price