Zašto je Isus moj najbolji prijatelj?

Naši prijatelji nisu savršeni i nekad će nas razočarati. Zašto je Isus moj najbolji prijatelj? Postoji najmanje 10 razloga za to.

Čovjek je stvoren s urođenom željom za prijateljstvom s drugima. Važno je imati vezu s nekim tko nas cijeni i voli. U nedostatku toga možemo se osjećati sami, napušteni i čak beznadni. Život u potpunoj samoći je vrlo težak.

Kralj Salomon je napisao: “Ima prijatelja koji vode u propast, a ima i prijatelja privrženijih od brata.” (Izreke 18, 24) Ljudska prijateljstva su vitalna i mogu biti prekrasan dio našeg života. Ali kamo se možemo okrenuti kad nas ljudi iznevjere?

Postoji Prijatelj koji vas nikada neće iznevjeriti, niti izdati tajne vašeg srca. Postoji Prijatelj koji će zauvijek biti tu za vas, usprkos vašim nesavršenostima, i koji je uvijek spreman pomoći vam u vašim potrebama.

O ovom Prijatelju možete čitati u Ivanu 15, 13–14: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam.”

Isus Krist je savršen prijatelj!

On je rekao: “Nikada te neću napustiti niti ostaviti.” (Hebrejima 13, 5)

Divno je imati jako bliske ljude kojima možete vjerovati gotovo za sve, zar ne? Ali najčudesniji “prijatelj” za vas i mene je sam Gospodin. U Ivanu 15, 15 Isus daje nevjerojatnu izjavu kada kaže: “Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.”

On je najpouzdaniji od svih prijatelja. On je uvijek tu i, bez obzira na okolnosti, NIKAD vas neće napustiti. Podupirat će vas i voljeti vas bezuvjetno.

Isus Krist je doista naš najveći i najdraži prijatelj. I kao sa svakim prijateljem, vjerujem da svakodnevno razgovarate s Njim i volite ga u potpunosti.

Zašto je Isus moj najbolji prijatelj?

1. On je tu za mene kada nitko drugi nije ili kada nitko drugi ne može biti. Kada se bojim ili mi je neugodno nekome reći za moje probleme, On već zna. Dakle, razgovarati s Njim o njima prilično je jednostavno, plus On će uvijek znati rješenje.

2. Voli me bezuvjetno i vječno. Bez obzira na to što radim, On me voli jer je jedini koji može savršeno voljeti, budući da je savršen Bog. Uvijek će me voljeti.

3. Nikad me neće drugačije vidjeti. Bez obzira koliko puta zabrljao, On je spreman očisti me. Stalo mu je do odnosa sa mnom.

4. Uvijek će mi oprostiti, ako iskreno priznam svoje grijehe. Uvijek će mi nastojati pomoći da ne ponovim isti grijeh, jer je Njegova snaga u mojoj slabosti savršena.

5. Uvijek želi razgovarati sa mnom ili se družiti sa mnom. Umro je na križu i uskrsnuo kako bi to mogao činiti. Njegov Duh je sveprisutan.

6. Bavi se mojim problemima i pomaže mi da se ne umorim od ovog svijeta. Ako dođem k Njemu sa svime što me opterećuje, On me obnavlja i daje mi snagu da mogu nastaviti dalje.

7. Pruža mi beskrajnu utjehu. Daje mi podsjetnike da ja nisam u kontroli, tako da se nikad ne moram brinuti jer On uvijek ima plan za moj život.

8. Znam da Mu mogu vjerovati. Nikada me nije iznevjerio. Ako ga trebam, tu je. Nikada mi neće lagati. Sva Njegova obećanja su istinita.

9. On je uvijek tu da sluša kada samo trebam razgovor. Mogu se moliti Njemu i On će slušati, bez obzira o kojoj se temi radi. Samo želi biti sa mnom i čuti me.

10. Nikad se ne mijenja. Savršen je. Bez obzira na sve životne okolnosti, On je bio i bit će savršen Bog i moj Prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ: