Zašto je zahvalnost važna za brak?

Postoji mnogo načina na koje možemo biti zahvalni u braku.

Zahvalnost je jedan od načina na koji pokazujemo ljubav prema svom supružniku. Evo zašto je ona toliko važna za brak!

U kršćanstvu je zahvalnost temeljna vrlina. U Bibliji se zahvalnost često povezuje s Bogom, ali je također važna i u ljudskim odnosima, uključujući i brak.

Zahvalnost se često povezuje s ljubavlju. U Prvoj poslanici Korinćanima 13,4 piše: “Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva, ljubav ne zavidi, ne hvali se, nije oholi, nije nepristojna, ne traži svoje, ne srdi se, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, nego se raduje istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.”

Zahvalnost je jedan od načina na koji pokazujemo ljubav prema svom supružniku. Kada smo zahvalni na svom supružniku, pokazujemo da ga cijenimo te da smo svjesni svega što čini za nas.

Zahvalnost je također važna za izgradnju zdravog braka jer nam pomaže da se usredotočimo na pozitivne strane onoga što imamo u braku.

Ona se u Bibliji često povezuje s radošću. U Pjesmi nad pjesmama 4,10 piše: “Kako si lijepa, draga moja, kako si lijepa! Tvoje oči su kao golublje oči uz potoku, tvog čela su kao bijele torte, tvog nosa je kao toranj od slonovače, tvog lica kao polje ruža, tvojih usana kao ruže, tvojih zuba kao bijele ovce, tvojih ruku kao dva štapa od tamjana, tvog vrata kao kula od slonovače, tvojih grudi kao dva mlada jelena, tvojeg trbuha kao gomila pšenice, tvojih bedara kao dva stabla naranči, tvojih nogu kao dva stupa od slonovače, tvojeg koraka kao zvuk bubnja.” 

VIDI OVO: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Kako biti zahvalan u braku?

Postoji mnogo načina na koje možemo biti zahvalni u braku. Evo nekoliko ideja:

  1. Recite “hvala” često. Ne uzimajte svog supružnika zdravo za gotovo. Recite mu “hvala” za sve što čini za vas, veliko ili malo.
  2. Pokažite svoju zahvalnost djelima. Nemojte samo govoriti, nego i činite. Pomozite svom supružniku u kućanskim poslovima, iznenadite ga malim poklonom ili provedite vrijeme zajedno.
  3. Pronađite nove stvari za biti zahvalan. Nemojte se usredotočiti samo na ono što vam nedostaje u braku. Pronađite nove stvari za biti zahvalan, čak i ako su male.

Kada smo zahvalni na svom supružniku, pokazujemo mu da ga volimo i da smo mu posvećeni.

NAJNOVIJE!