Zašto plačeš

Anđeo je rekao: “Ženo, zašto plačeš? Zašto ove suze? I zašto ovo slomljeno srce?” Anđeli su znali nešto što Marija nije znala. Je li vam ikada sinulo, prijatelji moji, da uopće nije bilo potrebe za Marijinim suzama?

A ja vam sad želim reći da nema potrebe ni za mnogim vašim suzama!

Onoga uskrsnog jutra srca anđela klicala su aleluja! Isus je u samom onom trenutku bio izvan groba, u vrtu. Anđeli su to znali.

Bio je to isti Isus koji je klečao uz stijenu u Getsemaniju i na čijem su se čelu pojavile kapi krvi dok je molio! Isti Isus koji je tri dana ranije vukao križ Via Dolorosom.

Isti Isus koji je povikao: “Eli, Eli! Lema sabakthani!” Isti onaj kojega su skinuli s križa kad je ispustio dušu! Njegovo su tijelo umotali u mrtvačko platno i položili u grobnicu te navalili kamen da je nitko ne otvori. Ali prije nego je svanuo dan, kamen je bio odvaljen.

VIDI OVO: Zašto je Isus plakao?

Četrdeset rimskih vojnika palo je na zemlju kao da su mrtvi. Duh se vratio u tijelo koje je ležalo na tvrdu kamenu. Njegovo tijelo nije vidjelo raspadanja! Na rukama su bili ožiljci od čavala, a na boku od koplja.

Sin Božji ponovno je bio živ i izašao je iz groba!

O Isuse moj! Isuse moj! Pričaj mi o slavi onoga uskršnjeg jutra. Hodnicima vjekova odzvanja glas: “Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će. Tko god živi i vjeruje u me, sigurno neće nigda umrijeti.” Isus je porazio smrt i grob.

Dok je Marija ulazila u vrt, nije ga vidjela, njezinim je očima to bilo uskraćeno. A kad ono, pred njom je netko stajao. Dok je razgovarala s anđelima, vjerojatno je bio u vrtu, dovoljno blizu da čuje razgovor. Anđeli su znali da njezin Gospodin hoda vrtom!

VIDI OVO: Zašto Isus kaže ”blagoslovljeni su oni koji tuguju”?

Plačeš, brate, jecaš, sestro, kao da će ti srce pući? Svijet je mračan; srce ti je povrijeđeno; bolest, grijeh i žalost zakrčili su ti put! Okreni se, okreni! On je odmah iza tebe! Netko bi pomislio da je daleko, jer zašto inače tako plačeš! Zar ne znaš da je Isus u vrtu?

Ako ga tražiš, naći ćeš ga među ljiljanima! Isti Isus ovdje je sada. Plačeš, a uskrsli Krist stoji na vratima! Plačeš na uskrsno jutro! Plaču ljudi koji su odbacili svu nadu, a mogli bi se samo okrenuti i pasti do nogu Onoga koji ih može osloboditi! Stoje tako blizu da kad bi pokazali samo malo vjere, već bi ga davno našli.

Autor: Charles S. Price