Zašto ste tako uznemireni?

Zašto ste tako uznemireni? I zašto se u vama bude sumnje?” Luka 24,38

Zašto govoriš, Jakove, zašto se žališ, Izraele: Bog ne vidi što nam se događa, nije ga briga što nam čine nepravdu?” Gospodin se brine za sve stvari, pa i ono najmanje stvorenje ima udjela u Njegovoj providnosti. Ali On se naročito brine za svoje svete.

Božji anđeo oko ljudi kruži, izbavlja one koji štuju Boga.” ”(…) jer su mu njihovi životi dragocjeni.”Znamo da Bog u svemu radi za dobro onih koji ga vole.” On je Spasitelj svih ljudi, a naročito svome narodu — neka te to uvijek raduje i tješi.

Osobito brine za tebe, ti si Njegovo dragocjeno blago koje čuva kao zjenicu svog oka. Njegov si vinograd nad kojim bdije danju i noću. ”A na vašoj su glavi čak i vlasi izbrojane”.

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

Neka misao na Njega uguši sve kušnje i neka te tješi u tvom bolu. ”Sigurno te neću napustiti; nikada te neću ostaviti.”

Bog govori tebi kao što je govorio svetima u staro doba: ”Ne boj se, Abrame. Ja ću te štititi, dat ću ti veliku nagradu.” Gubimo veliku utjehu zbog svojih navika, jer primjenjujemo Božja obećanja na cijelu crkvu umjesto da ih prisvojimo za sebe osobno.

Vjerniče, prihvati za sebe Božju riječ i vjerom je prisvoji. Zamisli da Isus govori tebi: ”No ja sam molio za tebe da tvoja vjera ne klone.” Zamisli da ga vidiš kako hoda po vodama tvojih teškoća, da kaže: ”Budi hrabar! To sam ja. Ne boj se!

Divnih li Kristovih riječi! Neka ti Duh Sveti pomogne da osjetiš kako su izrečene upravo tebi. Zaboravi na trenutak sve drugo, čuj Isusov glas kako ti govori i reci: ”Isus mi na uho šapuće utjehu, ne mogu je odbiti; s ushićenjem želim sjesti pod Njegovu sjenu i radovati se.”

Autor: Charles Spurgeon