Kada ste usredotočeni na nebo, živjet ćete najispunjeniji život na Zemlji. Za kršćanina, nebo nije samo odredište; već i motivacija.

Prije nekog vremena, netko me upitao u razgovoru: „Razmišljate li neprestano o raju“? Ta osoba je izjavila da je opazila kako u svojim službama ili kada bih govorio na radiju ili na televiziji, uvijek govorim o nebu. 

Pomislio sam: „Zaista? Pa, dobro“. 

To je dobra stvar o kojoj se uvijek može razgovarati. Nisam bio svjestan da i sam to činim, no toga me nije sramota i nisam time posramljen. Uistinu, što je važnije od onoga gdje ćemo provesti našu vječnost i sudbinu? 

Oduvijek sam proučavao raj ili nebesa. To me fascinira. Ne bih rekao da sam stručnjak u vezi te teme, već bih rekao da ju proučavam. Još sam više počeo proučavati tu temu kada je 2008. moj sin otišao na nebo. 

VIDI OVO: Imate li ulaznicu za nebo?

Kološanima 3, 1-2 nam govori: „Ako dakle uskrsnuste s Kristom, tražite ono, što je gore, gdje Krist sjedi s desne strane Boga! Težite za onim, što je gore, a ne što je na zemlji“! 

Naša srca i poglede trebamo usmjeriti na stvari odozgor. To znači kada se učinkovito kaže: „Neprestano tražite i razmišljajte o nebeskim stvarima“. 

Naša stopala trebaju biti na zemlji, no naša srca i umovi mogu biti na nebesima. Mnogima od nas prolaze cijeli dani, a da niti jednom ne pomislimo na raj. To nije dobro. Neprestano bismo trebali razmišljati o raju. 

Warren Wiersbe, veliki biblijski komentator, rekao je: „Za kršćanina, nebo nije samo odredište; već i motivacija“. 

Ako vjerujete da postoji život poslije ovoga i da vas čeka nagrada za vašu vjernost, neće li vas to motivirati da služite Gospodinu? Nadam se da hoće. 

Kada razmišljate o nebu i kada istražujete nebesa, postat ćete nebeski-usmjerena osoba u najboljem smislu te riječi. Kada ste usredotočeni na nebo, živjet ćete najispunjeniji život na Zemlji. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org